Καθαρά Δευτέρα: Θα λειτουργήσουν κανονικά λαϊκές αγορές, ιχθυοπωλεία, μίνι μάρκετ και φούρνοι

Καθαρά Δευτέρα: Όλα είναι έτοιμη για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας

Καθαρά Δευτέρα: Κανονικά θα λειτουργήσει η αγορά ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΕΠΛΑ) και του προέδρου Δημήτρη Μουλιάτου «Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε όλους τους καταναλωτές που θα επιλέξουν τους υπαίθριους χώρους των λαϊκών αγορών. Προκειμένου να προμηθευτούν εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα σε χαμηλές τιμές και για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Όλοι εμείς οι άνθρωποι των λαϊκών αγορών, με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Και τηρώντας όλα τα μέτρα που έχει θεσπίσει η πολιτεία για την προστασία της δημόσιας υγείας. Προσφέρουμε σε όλους σαρακοστιανά εδέσματα ξεχωριστής φρεσκάδας και νοστιμιάς».

Ανοικτά θα είναι τα ιχθυοπωλεία, οι φούρνοι, τα μίνι μάρκετ και οι λαϊκές αγορές. Ο πρόεδρος ιχθυοπωλών της Βαρβακείου αγοράς, Σπύρος Κοράκης ανέφερε «Φέτος δε θα κάνουμε το ξενύχτι της Κυριακής. Θα ανοίξουμε το πρωί της Κυριακής. Μπορούν να έρθουν μόνοι οι κάτοικοι των Αθηνών, που είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό για τη Βαρβάκειο». Οι τιμές είναι σαφώς χαμηλότερες από πέρσι.

Καθαρά Δευτέρα: Τι θα παραμείνει ανοιχτό την Καθαρά Δευτέρα

Ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, επιτρέπεται το πέταγμα χαρταετού και τα πάρκα θα παραμείνουν ανοικτά

Ενώ χθες μέσα στη μέρα είχε ανακοινωθεί ότι το πέταγμα χαρταετού απαγορεύεται και κάποια πάρκα στην Αττική θα κλείσουν. Τελικά το πέταγμα χαρταετού επιτρέπεται ενώ τα πάρκα στην Αθήνα θα παραμείνουν ανοικτά ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας.

Οι χαλβαδοποιίες στη Θεσσαλονίκη είναι σε πυρετώδεις ρυθμούς, καθώς ο χαλβάς είναι παραδοσιακό έδεσμα της μέρας. Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Λουκά, χαλβαδοποιό «Περισσότεροι από δυο τόνοι παρασκευάζονται αυτές τις ημέρες στο δικό μας εργαστήριο, ενώ περίπου ενάμισης τόνος είναι η ημερήσια παραγωγή στη διάρκεια της Σαρακοστής». Ακόμα, πρόσθεσε «Ο τρόπος κατεργασίας δεν έχει αλλάξει, έχουμε ακόμη τα μπακιρένια μπασίμια που τα έφεραν μαζί τους οι παππούδες μας από την Κωνσταντινούπολη το 1945. Σε αυτά ζυμώνουμε και σήμερα τον χαλβά, καθώς ο χαλκός δεν χαλάει ποτέ, το μόνο που κάνουμε είναι να τα γανώνουμε και εκεί μέσα κάνουμε κι εμείς τη μίξη γιατί δεν θέλουμε να χαθεί η μαγική συνταγή τους».

Καθαρά Δευτέρα: Τι θα παραμείνει ανοιχτό την Καθαρά Δευτέρα


Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα