Κατσαρίδες, μύγες, κουνούπια, τέλος: Έτσι θα τα διώξετε από το σπίτι για όλο το καλοκαίρι χωρίς ευρώ

by Newsroom i-diakopes.gr
Κατσαρίδες, μύγες, κουνούπια, τέλος: Έτσι θα τα διώξετε από το σπίτι για όλο το καλοκαίρι χωρίς ευρώ

Παρότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ιδιαίτερη αγάπη για το καλοκαίρι, είναι γεγονός, πως όλοι μας λίγο ή πολύ φοβόμαστε την παρουσία των εντόμων στα σπίτια μας αυτή την περίοδο. Και είναι λογικό… Χιλιάδες μικροσκοπικά πλάσματα, όπως κατσαρίδες και μυρμήγκια, βρίσκουν καταφύγιο μέσα στο σπίτι μας, όχι βέβαια επειδή θέλουν να αποφύγουν τη ζέστη αλλά γιατί επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε τροφή.

Φέτος, όμως, μπορείς να προστατευτείς κατάλληλα με τις παρακάτω ενδεικτικές συμβουλές και τρόπους αντιμετώπισης για τις κατσαρίδες και τα έντομα!

Να θυμάσαι: Αν τα έντομα επιμένουν, τότε η μόνη λύση είναι απεντόμωση ή απολύμανση!

Έντομα: Τρόποι για να τα απομακρύνεις
Κουνούπια

Τα κουνούπια χρειάζονται στάσιμο νερό για να αναπαραχθούν, οπότε απομάκρυνε όσο το δυνατόν περισσότερες πηγές: Πέταξε άδεια κουτιά αναψυκτικών και μπουκάλια και σκούπισε καλά τα πιάτα και το νεροχύτη. Θα πρέπει επίσης να κόβεις το γρασίδι στην αυλή σου και να διατηρείς τα φυτά σου σε καλή κατάσταση, ψεκάζοντάς τα με ειδικό υγρό.

Μύγες

Οι μύγες ευδοκιμούν τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Έξω, γεννούν αυγά στα σκουπίδια, στο χώμα, στο γκαζόν, στο νερό, στα ζωικά απόβλητα και στα χαλασμένα τρόφιμα. Για να τις αποτρέψεις από το να μπουν στο σπίτι σου, αφαίρεσε τυχόν απορρίμματα από την αυλή σου, μην αφήνεις τις πόρτες ανοιχτές και κάλυψε κάθε κομμάτι φαγητού.

Μυρμήγκια

Ρίξε λίγο βορικό οξύ στις εισόδους και κατά μήκος των ορατών μονοπατιών και, στη συνέχεια, κράτησε τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα σου μακριά από τις περιοχές που έχουν υποστεί θεραπεία. Μέσα στο σπίτι σου, ανάμειξε σκόνη με βορικό οξύ και αλεύρι ή ζάχαρη. Τα μυρμήγκια θα μεταφέρουν τους κόκκους στη φωλιά τους, θα τους φάνε και θα πεθάνουν. Κάποιοι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης μυρμηγκιών είναι ο χυμός λεμονιού, η κανέλα και η μέντα.

Κατσαρίδες, μύγες, κουνούπια, τέλος: Έτσι θα τα διώξετε από το σπίτι για όλο το καλοκαίρι χωρίς ευρώ

Σφήκες

Οι σφήκες συγκεντρώνονται γύρω από τα σκουπίδια, τα τρόφιμα και τα ποτά. Οι φωλιές τους, από την άλλη πλευρά, κατασκευάζονται συχνά γύρω από κτίρια, κάτω από στέγες ή σε θάμνους και σοφίτες. Για να απαλλαγείς από τις φωλιές, αγόρασε ένα εμπορικό προϊόν, ρίχνοντάς το απευθείας στη φωλιά τη νύχτα. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, μην αφαιρέσεις μόνος σου τη φωλιά. Υπάρχουν επαγγελματίες που ειδικεύονται στην εξάλειψη του προβλήματος, όπως οι εταιρείες απεντόμωσης και απολύμανσης.

Ψύλλοι

Αυτά τα αιμοδιψή έντομα εμφανίζονται κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, γι’ αυτό έλεγχε συχνά τα κατοικίδια ζώα σου και τον εαυτό σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν σκύλους και γάτες γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι ένα κολάρο ψύλλων. Θα πρέπει επίσης να πλένεις και να ψεκάζεις τακτικά τα χαλάκια και τις ταπετσαρίες επίπλων. Εάν οι ψύλλοι είναι πάρα πολλοί, κάλεσε έναν κτηνίατρο ή την εταιρεία απεντόμωσης/απολύμανσης άμεσα!

Κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες βγαίνουν τη νύχτα και τρέφονται με ψίχουλα, χαρτί, κόλλα, τροφές για κατοικίδια και κερί. Ο καλός καθαρισμός είναι το κλειδί. Δεν θα εμφανιστούν εάν δεν υπάρχει τίποτα για φαγητό. Χρησιμοποίησε μονωτική ταινία για να σφραγίσεις τα ανοίγματα σε τοίχους και σωλήνες νερού για να μπλοκάρεις την είσοδό τους.

Προτεινόμενα