Κένυα: Πράξη Ανθρωπιάς – Ηλιακό εργοστάσιο μετατρέπει το θαλασσινό νερό σε πόσιμο

by Τόνια Τζαφέρη

Κένυα: Ξεδίψασαν 25.000 άνθρωποι

Κένυα: Παρά το γεγονός πως ο πλανήτης μας αποτελείται από 2/3 νερό, καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με την δίψα και φαινόμενα ανυδρίας. Μέχρι και το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού, δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό και πόσιμο νερό. Μια περιοχή με τα πιο έντονα προβλήματα δίψας και νερού, είναι αυτή της Κένυα.

Ακριβώς αυτός ήταν ο λόγος που επιλέχθηκε η πόλη Κιούνγκα, για να στηθεί το νέο εργοστάσιο της NGO. Ένα εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας, που παίρνει το θαλασσινό νερό, το αφαλατώνει και το προσφέρει καθαρό στους κατοίκους για να το πιούν.

Κένυα: Ηλιακό εργοστάσιο μετατρέπει το θαλασσινό νερό σε πόσιμο

Το εργοστάσιο της NGO στην περιοχή της Κένυας

Το εργοστάσιο χάρη σε ηλιακή ενέργεια και έχει την δυνατότητα να ξεδιψάσει καθημερινά 25.000 ανθρώπους. Ανθρώπους οι οποίοι περπατούσαν καθημερινά μια ώρα δρόμο ώστε να καταφέρουν να βρουν πόσιμο νερό.

Μετά την επιτυχία αυτή, οι υπεύθυνοι της NGO σκέφτονται να ανοίξουν αντίστοιχα εργοστάσια και σε άλλες περιοχές. Όπως στην Αϊτή και την Κολομβία, όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη για πόσιμο νερό.

Το σίγουρο πάντως είναι πως τέτοιες ειδήσεις θέλουμε καθημερινά και περισσότερες. Κινήσεις ανθρωπιάς που δίνουν και πάλι ελπίδα για μια καλύτερη ζωή για όλους.

Φωτογραφίες και βίντεο από το project που θα προσφέρει πόσιμο νερό στην περιοχή της Κένυας

Κένυα: Ηλιακό εργοστάσιο μετατρέπει το θαλασσινό νερό σε πόσιμο

Κένυα: Ηλιακό εργοστάσιο μετατρέπει το θαλασσινό νερό σε πόσιμο

Κένυα: Ηλιακό εργοστάσιο μετατρέπει το θαλασσινό νερό σε πόσιμο

To “The Water Project” της Κένυα

Προκειμένου κάποιος να τραβήξει την προσοχή ενός μεγάλου κοινού, τις περισσότερες φορές πρέπει να τους πιάσει απροετοίμαστους ή να τους ξεγελάσει με κάποιον άλλο τρόπο. Και αυτό ακριβώς έκαναν οι άνθρωποι πίσω από την οργάνωση “The Water Project Foundation”.

Γνωρίζοντας ότι σπάνια οι άνθρωποι θα πουν όχι σε ένα δωρεάν μπουκάλι νερό, έδωσαν σε όλους τους θεατές ενός κινηματογράφου από ένα. Δευτερόλεπτα αργότερα, οι περισσότεροι από αυτούς τρελάθηκαν, γιατί δε μπορούσαν να ξεβιδώσουν το καπάκι!

Παράλληλα, στην οθόνη του κινηματογράφου εμφανίστηκε το εξής μήνυμα: «Αν νομίζετε πως είναι απαράδεκτο να καταβάλετε την ελάχιστη προσπάθεια προκειμένου να πιείτε νερό, φανταστείτε πως νιώθουν αυτά τα παιδιά.» Σκοπός τους είναι να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο σε όλο τον πλανήτη, για περιοχές στις οποίες οι άνθρωπο δεν έχουν ΚΑΜΙΑ πρόσβαση σε καθαρό νερό…

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα