«Κλείνει» η Σανγκάη με 3.500 κρούσματα κορωνοϊού: Lockdown επιβάλει η Κίνα

Σανγκάη: Επιστρέφει ο εφιάλτης του lockdown

Χωρισμένη στα δυο βρίσκεται η πόλη της Σανγκάης με τα κρούσματα να ξεπερνούν τα 3.500 χιλιάδες και έτσι να επιβληθεί και πάλι lockdown.

Lockdown σε δύο φάσεις: Η μισή Σανγκάη μπαίνει από σήμερα σε lockdown, ενώ το άλλο μισό της πόλης θα ακολουθήσει μετά την 1η Απριλίου, καθώς η κινεζική οικονομική πρωτεύουσα των 25 εκατομμυρίων κατοίκων είναι αντιμέτωπη με τη χειρότερη έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού εδώ και δύο χρόνια.δεν θα μπορούν να βγουν από το σπίτι τους από σήμερα και ως την 1η Απριλίου στις 5 τα ξημερώματα.

Στη συνέχεια τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν για το δυτικό τμήμα της Σανγκάης. Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα η πλήρης άρση των περιοριστικών μέτρων είναι προ των πυλών και θέμα χρόνου.

Μετά την ανακοίνωση του μέτρου αυτού χθες Κυριακή το βράδυ οι κάτοικοι της πόλης έσπευσαν στα σούπερ μάρκετ, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που καταφέρθηκαν εναντίον των αρχών επειδή δεν κατάφεραν να ανασχέσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού παρά την επιβολή περιοριστικών μέτρων εδώ και πολλές εβδομάδες.

To σχέδιο της Σανγκάης προκειμένου να αντιμετωπίσει την αύξηση των κρουσμάτων

Σύμφωνα με τη δημαρχία, το lockdown δύο φάσεων θα επιτρέψει να επιταχυνθεί η διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ στους κατοίκους της Σανγκάης ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας.

Μέχρι πρότινος οι αρχές της κινεζικής πόλης προσπαθούσαν να αποφύγουν το πλήρες lockdown, προκειμένου να μην πλήξουν την οικονομία, υιοθετώντας πιο στοχευμένα μέτρα, όπως 48ωρα lockdown σε συγκεκριμένα κτίρια κατοικιών.

Ωστόσο η πόλη έχει αναχθεί τις τελευταίες ημέρες σε επίκεντρο του νέου κύματος μολύνσεων, που οφείλονται στο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα 3.500 νέα κρούσματα covid-19 στη Σανγκάη.

Στο ανατολικό τμήμα της Σανγκάης, το Πουντόνγκ, που μπαίνει σε lockdown από σήμερα, βρίσκεται το κεντρικό αεροδρόμιο της πόλης και η διάσημη επιχειρηματική συνοικία με τους τεράστιους ουρανοξύστες.

Από την Παρασκευή τα περιοριστικά μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή στο Πούξι, το δυτικό τμήμα της Σανγκάης. Προς το παρόν οι τοπικές αρχές δεν έχουν διευκρινίσει αν και πώς θα επηρεαστεί η λειτουργία των αεροδρομίων και του λιμανιού της πόλης.

Η Κίνα εξάλειψε σε μεγάλο βαθμό την επιδημία του κορονοϊού στο έδαφός της το 2020 χάρη στην καραντίνα που επέβαλε σε όσους έμπαιναν στη χώρα, στην παρακολούθηση των μετακινήσεων των πολιτών και των εκτεταμένων lockdown που επέβαλε σε πόλεις.

Ωστόσο το στέλεχος Όμικρον άλλαξε την κατάσταση και έθεσε υπό αμφισβήτηση την πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στην covid-19 που έχουν υιοθετήσει οι κινεζικές αρχές.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες πέρα από την Σανγκάη, καταγράφονται και στην ηπειρωτική Κίνα χιλιάδες νέα κρούσματα.

Εξάλλου τον τελευταίο καιρό έχουν μπει σε lockdown εκατομμύρια κάτοικοι επαρχιών που πλήττονται από την επιδημία, όπως η τεχνολογική μητρόπολη Σεντζέν ή η βιομηχανική πόλη Σενγιάνγκ.

Στη Σεντζέν οι αρχές ήραν τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβάλει στις αρχές Μαρτίου καθώς πλέον καταγράφονται πολύ λίγα νέα κρούσματα και έχει αποκατασταθεί η οικονομική δραστηριότητα.

Παράλληλα οι κινεζικές αρχές παρακολουθούν με ανησυχία το κύμα της επιδημίας στο Χονγκ Κονγκ, όπου λόγω του στελέχους Όμικρον έχουν χάσει τη ζωή τους πολλοί ηλικιωμένοι.

Πηγή: newsit

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα