Κλειστά σχολεία την επόμενη Τετάρτη (29/5): ποια είναι + ο λόγος

by Maria Giannoutsou
Κλειστά σχολεία την επόμενη Τετάρτη (29/5): ποια είναι + ο λόγος

Είναι επίσημο – Δείτε την ανακοίνωση
Η διεξαγωγή του τελικού του Conference League στην OPAP Arena, το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, στις 29 Μαΐου 2024, με φιναλίστ τον Ολυμπιακό και την Φιορεντίνα έχει θέσει επί ποδός την Ελληνική Αστυνομία για την ασφαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης αλλά και τη μετακίνηση δίχως παρατράγουδα των φιλάθλων των δύο ομάδων.

Κλειστά τα σχολεία στη Νέα Φιλαδέλφεια
Μάλιστα πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκαν εκτενώς τα μέτρα ασφαλείας και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε εφαρμογή ανήμερα του κρίσιμου ποδοσφαιρικού αγώνα όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και το κλείσιμο σχολείων στη γύρω περιοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ στις 29 Μαΐου για τη διασφάλιση των μέτρων ασφαλείας προβλέπεται το κλείσιμο όλων των σχολείων στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ:
«Μια σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ισχύουν στις 29 Μαΐου στην Αθήνα λόγω της διεξαγωγής του τελικού του UEFA Europa Conference League. Οι αλλαγές θα αφορούν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κυρίως στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ειδικότερα, την ημέρα διεξαγωγής του τελικού του Conference league, την Τετάρτη 29 Μαϊού θα ισχύουν τα εξής.

Αυστηρές ρυθμίσεις σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου πέριξ του γηπέδου διεξαγωγής του τελικού. Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν απαγόρευση στάθμευσης και προσέγγισης του χώρου, με μέριμνα εξαιρέσεων για όσους χρίζουν βοήθειας, τις ευπαθείς ομάδες, τα άτομα με αναπηρία και μόνιμους κατοίκους.

Κλειστή θα παραμείνει η οδός Καππαδοκίας, καθώς και η οδός Πίνδου που παρέχει πρόσβαση από την εθνική οδό στη Λεωφόρο Δεκελείας, μέρος της οποίας θα παραμείνει επίσης κλειστό.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν και στη δημοτική ενότητα Χαλκηδόνας και στους δήμους Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης και Γαλατσίου.

Κλειστή η Εθνική Οδός
Πέραν της περιοχής γύρω από το γήπεδο, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν και στην Εθνική οδό (Κηφισός), η οποία στις 29 Μαΐου θα είναι κλειστή από το ύψος της οδού Αχαρνών έως τη Μεταμόρφωση, ενώ κλειστή θα παραμείνει στις 29 Μαΐου και η γέφυρα Βρυούλων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν στην Αττική Οδό και στα δυο ρεύματα.
Τροχονομικά μέτρα θα ισχύουν σε όλη την Αθήνα στις 29 Μαΐου (κάποια μέτρα θα ισχύσουν και στις 28 Μαΐου).

Διπλές ζώνες ελέγχου
Γύρω από το γήπεδο θα υπάρχουν ζώνες ελέγχου της κυκλοφορίας, από τις οποίες θα εισέρχονται μόνο διαπιστευμένα οχήματα και άνθρωποι. Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι ζώνες ελέγχου καθώς και οι δρόμοι που θα παραμείνουν κλειστοί.

Πέραν των διαπιστευμένων οχημάτων, κανένα άλλο όχημα δεν θα έχει πρόσβαση στο γήπεδο και δεν θα μπορεί να προσεγγίσει τις οδούς με κόκκινο στο χάρτη (το γενικό σχέδιο το οποίο θα εξειδικευτεί τις επόμενες ημέρες). Επομένως, η προσέγγιση θα πρέπει να γίνει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί, τα οποία θα έχουν συγκεκριμένα σημεία αποβίβασης και παραλαβής, όπως φαίνεται στους χάρτες που ακολουθούν.

Κλειστά τα σχολεία στην Νέα Φιλαδέλφεια
Τα σχολεία θα είναι κλειστά στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 29 Μαΐου.

Κλειστό το Άλσος Νέα Φιλαδέλφειας
Κλειστό θα παραμείνει το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας για το κοινό στις 28, 29 και 30 Μαΐου.

Αλλαγές στα δρομολόγια του Ηλεκτρικού
Αλλαγές θα σημειωθούν στις 29 Μάϊου στα δρομολόγια της γραμμής 1 του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Κλειστά σχολεία την επόμενη Τετάρτη (29/5): ποια είναι + ο λόγος

Η τροφοδοσία των μαγαζιών στη Νέα Φιλαδέλφεια
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα γίνουν την ημέρα διεξαγωγής του τελικού, την Τετάρτη 29 Μαΐου, αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα στην τροφοδοσία των μαγαζιών που βρίσκονται στην περιοχή απαγόρευσης. Τούτο, διότι πέραν των διαπιστευμένων οχημάτων, κανένα άλλο όχημα δεν θα έχει πρόσβαση στο γήπεδο και δεν θα μπορεί να προσεγγίσει τις οδούς με κόκκινο χρώμα που θα παραμείνουν κλειστές. Επομένως, προτείνεται η τροφοδοσία των μαγαζιών που βρίσκονται στις οδούς που θα μείνουν κλειστές να γίνει πριν την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 06:00 το πρωί».

Προτεινόμενα