Κόφτης SMS: Δείτε για ποιους κωδικούς μετακίνησης εξετάζεται κόφτης στα SMS στο 13033

Κόφτης SMS: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κοπούν ορισμένοι κωδικοί μετακίνησης – Δείτε ποιοι είναι αυτοί

Κόφτης SMS: Για το σενάριο του κόφτης στα SMS στο 13033 αναφέρθηκε σήμερα νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης. Αυτό το σενάριο είναι ανοιχτό, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι στους κωδικούς μετακίνησης 2 και 6. Δηλαδή για ψώνια και σωματική άσκηση υπάρχει μία κατάχρηση από τους πολίτες.

Όπως ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 δημιούργησε προβλήματα στα σουπερμάρκετ, καθώς παρατηρήθηκαν μεγάλες ουρές ατόμων έξω από τα καταστήματα. Όπως ανέφερε «Πρέπει να δούμε το πρόβλημα. Το οποίο θα ενταθεί σε περίπτωση που δεν λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές το Σάββατο».

Επίσης πρόσθεσε, ότι πράγματι αυτό το σενάριο βρίσκεται στο τραπέζι, ωστόσο είναι δύσκολο να εφαρμοστεί και μάλιστα ο ίδιος είναι αντίθετος και το θεωρεί πρακτικά ανεφάρμοστο.

Αναφερόμενος και στο take away, είπε ότι αλλαγή στην απόφαση υπήρξε μετά από σχετική εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε «όμως, όταν κληθήκαμε να την εφαρμόσουμε. Είδαμε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και μέσα σε λίγες ώρες αποφασίσαμε να την ακυρώσουμε αντιδρώντας άμεσα».

Δείτε για ποιο λόγο δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο κόφτης στα μηνύματα σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Πιερρακάκης «κόφτης στα γραπτά μηνύματα δεν μπορεί να μπει, γιατί το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ισοδύναμο του χαρτιού. Εκ των πραγμάτων ένα ποσοστό της περιφέρειας χρησιμοποιεί χαρτί, ενώ εξαρχής υπήρχαν συγκεκριμένες διατυπώσεις στις συμφωνίες που είχαμε με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για το πώς δουλεύει αυτό το σύστημα, συνεπώς κόφτης δεν θα μπει».

Related posts

Φωτιά τώρα στους Δελφούς: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Μίλησε η επιστήμη: Να γιατί δεν πρέπει ποτέ να σκοτώσετε μια αράχνη που θα βρείτε μέσα στο σπίτι σας

«Σκоτεινό» το μέλλον της Ελλάδας – Μαθεύτnκαν σήμερα τα άσχημα νέα