Κοιμόταν πεινασμένος και βιασμένος από τον πατέρα του στα χωράφια ο 19χρονος με νοητική υστέρηση

by Τόνια Τζαφέρη

Χανιά: Στα χωράφια πεινασμένος και βιασμένος από τον πατέρα του ο 19χρονος

Χανιά: Μια πραγματικά συγκλονιστική ιστορία έρχεται από την Κρήτη προκαλώντας μας θυμό και αηδία για ‘’ανθρώπους’’ σαν τον πατέρα του 19χρονου.

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η δραματική υπόθεση με την κακοποίηση ενός 19χρονου αγοριού με νοητική υστέρηση. Από τον ίδιο του τον πατέρα στα Χανιά.

Το πρωί της Τρίτης ο πατέρας του 19χρονου και ένας 66χρονος φίλος του που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση του 19χρονου όταν ήταν ανήλικος. Πέρασαν την πόρτα του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για την κατηγορία σωματικής κακοποίησης κατ’ εξακολούθηση. Οι δυο τους ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν αύριο, Τετάρτη.

Την ίδια στιγμή, οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την κόλαση που ζούσε ο 19χρονος, από τον δικηγόρο του Γιάννη Ντερμανάκη συγκλονίζουν. Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί ήταν εκείνοι που γνώριζαν τον εφιάλτη που βίωνε ο νεαρός αλλά δεν μιλούσαν: «Με πήρε μία κυρία χθες και έκλαιγε σπαραχτικά. Μου περιέγραφε πόσο προσπαθούσε να βοηθήσει το παιδί.

Χανιά: Στα χωράφια πεινασμένος και βιασμένος από τον πατέρα του ο 19χρονος

Τι διαπίστωνε για αυτές τις κακοποιήσεις και την πείνα του. Υπήρξαν άνθρωποι, που πραγματικά έβγαλαν από μέσα τους την ανθρωπιά και βοηθούσαν το παιδί. Υπήρχαν όμως κάποια άλλα άτομα τα οποία αδιαφορούσαν, ή μένανε εντελώς ψυχροί σε αυτό το απάνθρωπο γεγονός». Ανέφερε ο δικηγόρος και πρόσθεσε ότι υπάρχουν υπόνοιες ότι κάποιος συγγενής που γνώριζε την υπόθεση δεν ήθελε να εμπλακεί.

Περισσότερες πληροφορίες για την αποτρόπαια υπόθεση των Χανίων

Ο 19χρονος με τη νοητική υστέρηση προσπαθούσε να βρει καταφύγιο για να γλιτώσει από το κολαστήριο στο σπίτι του και έφευγε ψάχνοντας να κρυφτεί στην ύπαιθρο: «Κοιμόταν στην ύπαιθρο, στα χωράφια, στα βουνά και στα ρυάκια. Πεινασμένο και κακοποιημένο, προκειμένου να βρει ένα καταφύγιο». Τόνισε ο δικηγόρος του και έκανε έκκληση στην πολιτεία και στην πρόνοια να τον βοηθήσουν να ζήσει προστατευμένος:

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως η πολιτεία θα πρέπει να δείξει ότι υπάρχει ελάχιστη κοινωνική πρόνοια. Θα πρέπει να βοηθήσει ώστε αυτό το παιδί να βρεθεί προστατευμένο στο υπόλοιπο της ζωής του. Διότι η νοητική στέρηση που έχει δεν μπορεί να επιβιώσει ως άτομο. Κάνω λοιπόν έκκληση από αυτή τη θέση γιατί δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει μία δομή στα Χανιά να μπορεί τουλάχιστον το παιδί να κοιμάται. Και να μην έχει ένα πιάτο φαγητό». Δήλωσε ο δικηγόρος και έκανε λόγο για πολύχρονη τραγωδία:

«Θεωρώ ότι βρισκόμαστε ενώπιον αυτής της πολύχρονης και πολύμορφης τραγωδίας, το παιδί πραγματικά ζούσε χρόνια δραματικά. Απάνθρωπα και μόνο λίγοι από την τοπική κοινωνία είχαν αντιληφθεί και με όποιον τρόπο μπορούσαν. Με πολλή ανθρωπιά και ευγένεια βοηθούσαν το παιδί να επιβιώσει κυριολεκτικά. Διότι είχε τεθεί η ίδια του η ζωή σε κίνδυνο» επεσήμανε.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo