Κοριτσάκι που γεννήθηκε πρόωρα θα κάνει Χριστούγεννα στο σπίτι μετά από 144 μέρες στην εντατική

Πρόωρη γέννηση: Κατάφερε να επιζήσει βρέφος μόλις 22 εβδομάδων

Είναι από τις ιστορίες που δίνει δύναμη και ελπίδα σε όσους γονείς το έχουν πραγματικά ανάγκη. Παρά τις δύσκολες συνθήκες, ακόμη και με τα πιο σοβαρά προβλήματα υγείας, κάποιες φορές εκ θαύματος, η ζωή συνεχίζεται.

 Ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε πρόωρα στις 22,5 εβδομάδες κύησης και είχε ελάχιστες πιθανότητες να επιβιώσει, τα κατάφερε και κέρδισε το στοίχημα της ζωής. Ύστερα από 144 ημέρες στην εντατική μονάδα νεογνών, είναι έτοιμη να πάει για πρώτη φορά σπίτι της και να περάσει τα πρώτα της Χριστούγεννα μαζί με τους γονείς της.

Η Megan Phipps ήταν έγκυος σε δίδυμα και περίμενε να γεννήσει στα μέσα Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, ανέπτυξε μια σπάνια πάθηση κατά την οποία δημιουργήθηκαν δύο μήτρες αντί για μία. Με απλά λόγια είχε συλλάβει ένα μωρό τόσο στη δεξιά όσο και στην αριστερή μήτρα της.

Στις 22,5 εβδομάδες κύησης  η Phipps γέννησε πρόωρα τη μικρή Reece στις 22 Ιουνίου.

Η δίδυμη αδερφή της, η Riley, είχε γεννηθεί την προηγούμενη ημέρα. Δυστυχώς, όμως,  δεν επέζησε και πέθανε 12 ημέρες μετά τον τοκετό.

Η Reece έκανε σχεδόν δώδεκα μεταγγίσεις αίματος και χρειάστηκε μηχανική υποστήριξη αναπνοής για 45 μέρες.

Αφού πέρασε 144 ημέρες στην εντατική μονάδα νεογνών, ηReece ήταν αρκετά δυνατή για να επιστρέψει στο σπίτι της. Πήρε εξιτήριο στις 2 Νοεμβρίου, ζυγίζοντας πλέον όσο ένα κανονικό μωράκι.

Σύμφωνα με τη λίστα του Tiniest Babies του Πανεπιστημίου της Αϊόβα, η Reece είναι το 26ο μωρό παγκοσμίως που γεννήθηκε πριν από τις 23 εβδομάδες κύησης και επέζησε.

Related posts

Κατάρρευση σχολείου: Νεκροί πολλοί από τους μαθητές – Σκηνές πανικού στα ερείπια

Ανακοίνωση για το Ίντερνετ στην Αθήνα – Τι θα γίνει σε όσους έχουν Cosmote

Χωρίς τον Νίκο Ευαγγελάτο από σήμερα η ελληνική τηλεόραση – Το συγκινητικό του αντίο