Κορονοϊός: Ανεβαίνουν τα νούμερα σε όλη την Ελλάδα με την Αττική να είναι στα κόκκινα – Ποιες άλλες περιοχές έχουν κρούσματα

by Αντώνης Βαλμάς

Κορονοϊός: Αύξηση των κρουσμάτων

Κορονοϊός: Έντονη ανησυχία υπάρχει πλέον για τα νέα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά στην χώρα μας. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στην Αττική, όμως και άλλες περιοχές πλέον έχουν αύξηση.
Αυτές οι αυξήσεις είναι που οδήγησαν στον να παρθούν νέα μέτρα. Μέτρα όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η ακύρωση των πανηγυριών τον Αύγουστο.

Χθές συγκεκριμένα στις, 28/7/2020, δηλώθηκαν πενήντα δυο (52) επιπλέον κρούσματα.

Κορονοϊός: Ανεβαίνουν τα νούμερα σε όλη την Ελλάδα με την Αττική να είναι στα κόκκινα – Ποιες άλλες περιοχές έχουν κρούσματα

Πιο συγκεκριμένα:

 1. επτά κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
 2. τέσσερα εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
 3. δεκατέσσερα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
 4. εννέα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
 5. τέσσερα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
 6. τέσσερα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας,
 7. τέσσερα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου,
 8. δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,
 9. δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,
 10. ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,
 11. ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας.

Η δήλωση του ΕΟΔΥ για τα στοιχεία του κορονοϊού

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου τη Τρίτη (28/07) είναι 52, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.279, εκ των οποίων το 54.5% αφορά άνδρες.

Τέλος, έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 66 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Την ίδια στιγμή, 8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 56 ετών. Οι 2 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Στο σύνολό τους, 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Κορονοϊός: Ανεβαίνουν τα νούμερα σε όλη την Ελλάδα με την Αττική να είναι στα κόκκινα – Ποιες άλλες περιοχές έχουν κρούσματα

Αναμένουμε με αγωνία πόσα κρούσματα θα ανακοινωθούν σήμερα και σε ποιες περιοχές.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα