Κορονοϊός Αθήνα: Αυτές είναι οι περιοχές της Αθήνας με τα περισσότερα κρούσματα

Κορονοϊός Αθήνα: Στις περιοχές αυτές η διασπορά του κορονοϊού είναι διάχυτη στο γενικό πληθυσμό

Κορονοϊός Αθήνα: Χθες ανακοινώθηκαν 1.327 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Επίσης οι νέοι θάνατοι ανήλθαν σε 22 ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 281. Από το σύνολο των κρουσμάτων, για ακόμα μία μέρα τα μισά εντοπίστηκαν στην Αττική (676).

Υπάρχουν ωστόσο ορισμένες περιοχές στην Αττική, οι οποίες είναι επιδημιολογικά πιο επιβαρυμένες από τις υπόλοιπες. Στο κόκκινο λοιπόν είναι η Καλλιθέα, το Ίλιον και το Μαρούσι.

Συγκεκριμένα, στην Καλλιθέα καταγράφονται 224 κρούσματα, ενώ στις αρχές Φεβρουαρίου ήταν 73.

Στο Ίλιον, τα κρούσματα είναι 143, ενώ στις αρχές Φεβρουαρίου ήταν 75.

Στο Μαρούσι, καταγράφηκαν 134 κρούσματα, ενώ στις αρχές του μήνα ήταν 104.

Δεν είναι τυχαίο ότι δύο από τις περιοχές που συγκεντρώνουν πολλά κρούσματα, η Καλλιθέα και το Μαρούσι διεθέτουν πολυσύχναστους σταθμούς ΗΣΑΠ.

Στην πιο δυσχερή θέση είναι η Καλλιθέα, η οποία είναι κατακόκκινη, ενώ έχει 100.000 μόνιμους κατοίκους.

Όπως αναφέρει ο επίκουρος καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Γιώργος Μαρίνος, «Πρέπει πλέον να σταματήσει η χαλαρότητα, γιατί σε λίγο θα μείνουμε από δυνάμεις το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και οι ίδιοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές, που εδώ και ένα χρόνο είναι πιεσμένοι με τον Covid. Είναι κουρασμένοι, έχουν φθάσει στο όριό τους».

Πέρα από τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές της Αθήνας λόγω κορονοϊού, ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για εμβολιασμούς 75-79

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για εμβολιασμούς 75-79. Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα εμβολιαστεί με το εμβόλιο τη Pfizer. Μπορείτε να κλείσετε άμεσα το ραντεβού, καθώς οι εμβολιασμοί ξεκινούν τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.

Related posts

Συναγερμός στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα

Καίγεται το εμβληματικό κάστρο του Χάρι Πότερ στην Οδησσό – Πέντε νεκpοί

Ανάσταση – Άγιο Φως: Πώς θα έρθει εφέτος στην Ελλάδα λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή