Κορονοϊός Αττική: Σοκαριστική έρευνα κάνει λόγο για 40.000 ενεργά κρούσματα στα λύματα της πόλης

Κορονοϊός Αττική: Άσχημα τα πράγματα στην Αττική αφού η διασπορά του ιού έχει ξεφύγει

Κορονοϊός Αττική: Χθες ανακοινώθηκαν 1.211 νέα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού. Από αυτά, τα 335 εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής. Μπορεί να φαίνεται ότι η Αττική έχει καταφέρει να κρατήσει τα κρούσματα σε ένα σταθερό επίπεδο. Ωστόσο κάθε άλλο παρά αυτό ισχύει. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, στα λύματα της περιφερειακής ενότητας εντοπίζεται ο αριθμός σοκ των 40.000 ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού.

Δείτε αναλυτικά τα σοκαριστικά ευρήματα της έρευνας στα λύματα της πόλης

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, κ. Νίκου Θωμαΐδη, στα λύματα της Αττικής εντοπίζονται 40.000 ενεργά κρούσματα!

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εικόνα που έχει το εργαστήριό του από την επεξεργασία των λυμάτων συνήθως βρίσκεται δύο-τρεις ημέρες μπροστά από τις επίσημες ανακοινώσεις για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Βάσει των στοιχείων από το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας η εκτίμηση για τη Δευτέρα και την Τρίτη ήταν ότι τα ενεργά κρούσματα έφταναν τις 28.000-40.000.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει διαπιστωθεί μια αιφνίδια και ανησυχητική αύξηση του ιικού φορτίου σε σχέση με την εικόνα της περασμένης Τρίτης.

Όπως εξηγεί όταν κάποιος κολλήσει τον ιό δεν θα φανούν τα συμπτώματα της νόσου (αν πρόκειται να νοσήσει) αμέσως στους γύρω του. Αλλά ο ίδιος θα εναποθέσει ιικό φορτίο μέσα σε 3-4 ώρες το πολύ στο αποχετευτικό σύστημα της πόλης.

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Related posts

Η Τραγωδία μητέρας και γιού που αυτοκτόνησαν με το αυτοκίνητο στον Θερμαϊκό

«Έφυγε» 64χρονος υπάλληλος της αρχαιολογικής υπηρεσίας

Nέα μεγάλη φωτιά τώρα – Καίγονται σπίτια, απομακρύνονται άνθρωποι