Κορονοϊός: Δύο τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Τι άλλο έρχεται

by Τόνια Τζαφέρη

Κορονοϊός: Όλα όσα θα ισχύσουν τους επόμενους μήνες

Κορονοϊός: Αλλαγές ετοιμάζονται προσεχώς, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα για όσους εργαζόμενους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, τις επόμενες ημέρες, με την ημερομηνία να μην έχει «κλειδώσει» ακόμα, αναμένεται να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση. Στην οποία θα αναφέρεται πως όλοι οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα πρέπει να εισέρχονται στην εργασία τους με δύο τεστ την εβδομάδα. Θα είναι δηλαδή υποχρεωμένοι να κάνουν είτε μοριακό είτε rapid test. Με το κόστος του διαγνωστικού ελέγχου να το επωμίζονται οι ίδιοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη τηλεδιάσκεψη με θέμα την ΚΥΑ προκειμένου να επισπευσθεί η έκδοσή της. Το συγκεκριμένο project έχει αναλάβει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, κ. Ακης Σκέρτσος.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας έκανε γνωστό ότι τα σχολεία θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου). Ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου. Ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω). Ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ. Το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις για τον κορονοιό

«Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-2022 και μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών, ανακοινώνει:

Τα σχολεία θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα, τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου.

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου). Αλλιώς, βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου. Ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου). Είτε δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Κορονοϊός: Δύο τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών θα ανακοινωθούν λεπτομερώς πλησιέστερα στην ημερομηνία έναρξης του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους. Λαμβανομένων υπόψιν πάντοτε των συστάσεων της Επιτροπής των Ειδικών και αναλόγως της πορείας της πανδημίας στη χώρα.

Επίσης, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα στείλει οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τον οδικό χάρτη της νέας σχολικής χρονιάς. Οδηγίες για τη διαχείριση της ύλης, τις απαραίτητες επαναλήψεις, την ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των μαθητών και άλλες κατευθυντήριες γραμμές.

Παροτρύνουμε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να σπεύσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την ασπίδα προστασίας από τον κορωνοϊό, πριν την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς. Στόχος όλων μας, η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και η απρόσκοπτη λειτουργία των εκπαιδευτικών μας δομών»

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα