Κορονοϊός Ελλάδα κρούσματα: Σοκαριστική πρόβλεψη για 1.700 νέα κρούσματα σήμερα

Κορονοϊός Ελλάδα κρούσματα: Σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα

Κορονοϊός Ελλάδα κρούσματα: Πρόβλεψη σοκ ότι τα σημερινά κρούσματα μπορεί να ανέλθουν σε 1.700! Καθώς οι λοιμωξιολόγοι εκτιμούν ότι έχουμε μπει στο τρίτο κύμα της πανδημίας, η πίεση στο ΕΣΥ είναι αυξημένη, οι διασωληνωμένοι αυξάνονται. Ενώ υπάρχουν πιθανότητες για την επιβολή lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική. Μάλιστα τώρα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σχετική έκτακτη σύσκεψη με τους Μητσοτάκη, Κικίλια, Χαρδαλιά, Τσιόδρα και Αρκουμανέα. Από αυτή τη συζήτηση, θα κριθεί εάν θα επιβληθεί ή όχι ένα γενικό lockdown στην Αττική.

Μάλιστα στην περίπτωση που επιβληθεί lockdown τύπου Μαρτίου στην Αθήνα, τα μέτρα θα είναι τα ίδια με τον περασμένο Μάρτιο.

Στα ύψη αναμένεται να είναι και σήμερα τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού. Τα οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 1.000 και θα κυμανθούν στα 1.700.

Κορονοϊός Ελλάδα κρούσματα: Πρόβλεψη σοκ για 1.700 κρούσματα

Πέρα από τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού που αναμένονται σήμερα στην Ελλάδα, ο καθηγητής Θωμαΐδης μιλά για αύξηση 205% στο ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης. Ανέφερε ότι το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 205%! Όπως σχολίασε «Από την εβδομάδα των Χριστουγέννων και μετά οι επιστήμονες παρατήρησαν αύξηση του ιικού φορτίου από 10 έως 20%, ξαφνικά πριν από 3 εβδομάδες έφτασε στο 80% και αυτή την εβδομάδα στο 205%».

Αντίστοιχα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης. Έκανε μία διόλου αισιόδοξη εκτίμηση ότι στις αρχές Μαρτίου, τα κρούσματα θα είναι 2.500 ημερησίως!

Κορονοϊός Ελλάδα κρούσματα: Πρόβλεψη σοκ για 1.700 κρούσματα

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα