Κορονοϊός Κύπρος: Δείτε αναλυτικά τα νέα περιοριστικά μέτρα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Κορονοϊός Κύπρος: Δείτε αναλυτικά τα μέτρα που αποφασίστηκαν ενόψει εορτών

Κορονοϊός Κύπρος: Νέα μέτρα αποφασίστηκαν σήμερα στη σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου της Κύπρου για την περίοδο των εορτών. Όπως ανακοίνωσε σχετικά ο κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, Υπουργός Υγείας, αποφασίστηκε να παραταθούν τα ισχύοντα μέτρα, αλλά να παρθούν επίσης αυστηρότερα. Τα νέα περιοριστικά μέτρα πρόκειται να ισχύσουν σε παγκύπριο επίπεδο.

Στα νέα μέτρα συγκαταλέγεται το κλείσιμο των εμπορικών κέντρων. Εξαίρεση αποτελούν τα καταστήματα άνω των 500 τ.μ. τα οποία θα λειτουργούν με την τήρηση του 1 ατόμου ανά 10 τ.μ.

Ακόμα, αναστέλλεται συνολικά η λειτουργία της εστίασης. Δε θα λειτουργούν πλέον σνακ μπαρ και μπαρ, μπυραρίες, καφετέριες, ταβέρνες, εστιατόρια, καφενεία και κυλικεία. Εξαιρούνται η διανομή κατ’ οίκον και και το φαγητό σε πακέτο. Μετά τις 21.00 το βράδυ επιτρέπεται μόνο η κατ’ οίκον διανομή.

Σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών, ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας θα γίνονται χωρίς την παρουσία πιστών. Όσο για τους γάμους, τα βαπτίσια και τις κηδείες θα πραγματοποιούνται με την παρουσία μόνο 10 ατόμων.

Τα άνωθι μέτρα θα εφαρμοστούν από τις 11 Δεκεμβρίου στις 06.00 το πρωί έως και τις 31 Δεκεμβρίου στις 00.00.

Κορονοϊός Κύπρος: Νέα αυστηρότερα μέτρα θα ισχύσουν από τις 11/12

Πέρα από τα νέα περιοριστικά μέτρα λόγω του κορονοϊού στην Κύπρο, δείτε τι θα ισχύει με τα σχολεία

Τα Λύκεια θα κλείσουν στις 14 Δεκεμβρίου τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Έκτοτε, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται με τηλεκπαίδευση. Το ίδιο θα ισχύσει και για τα φροντιστήρια και τα πανεπιστήμια.

Όσο για τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους. Τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα