Κορονοϊός lockdown: Οι Αθηναίοι παίρνουν τα βουνά – Έχει βουλιάξει η Αράχωβα

Κορονοϊός lockdown: Φεύγουν κατά δεκάδες από την πόλη λίγο πριν να επιβληθεί το lockdown

Κορονοϊός lockdown: Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό, η επιβολή νέου lockdown διάρκειας 3 εβδομάδων. Το lockdown θα τεθεί σε ισχύ από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 6 το πρωί. Η απόφαση δε πάρθηκε, καθώς η κατάσταση στη δημόσια υγεία, στα νοσοκομεία και στις κλίνες ΜΕΘ αγγίζει τα όριά της.

Φυσικά και δεν μας εκπλήσσει το γεγονός, να φεύγουν μαζικά οι Αθηναίοι προς τα χωριά τους ή τέλος πάντων προς προορισμούς μακριά από την Αθήνα ώστε να περάσουν το διάστημα του lockdown. Το «όπου φύγει φύγει» είναι πάγια τακτική της ελληνικής νοοτροπίας άλλωστε.

Η Αράχωβα λοιπόν, φαίνεται πως είναι ο νούμερο 1 προορισμός επιλογής των Αθηναίων αυτή την περίοδο.

Κορονοϊός lockdown: Δεκάδες Αθηναίοι συρρέουν στην Αράχωβα

Δείτε ποια είναι η κατάσταση στην Αράχωβα που γεμίζει με Αθηναίους λόγω lockdown εξαιτίας του δεύτερου κύματος κορονοϊού

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Newsit.gr, είναι πολλοί οι Αθηναίοι που ήδη συρρέουν προς την Αράχωβα ώστε να προλάβουν το lockdown του Σαββάτου. Μόνο δύο μέρες έχουν μείνει πριν την επιβολή lockdown και οι Αθηναίοι θέλουν να φύγουν από την πρωτεύουσα και να περάσουν αλλού το απαγορευτικό μετακίνησης.

Σύμφωνα με το μεσίτη, κ. Άκη Ρεβύθη, «φέτος η ζήτηση για τα σπίτια στην Αράχωβα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Αφού σε σχέση με τον περσινό Νοέμβριο έχουν ενοικιαστεί τα διπλά σπίτια, ενώ έχουν μείνει ελάχιστα διαθέσιμα, αύξηση δηλαδή 100%. Ο κ. Ρεβύθης εξηγεί πως υπάρχουν ζευγάρια, τα οποία νοικιάζουν μεγάλα σαλέ ή διαμερίσματα, ούτως ώστε να τα μοιραστούν παρέα, κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Υπάρχουν, όμως, και οικογένειες που έχουν κλείσει διαμερίσματα εδώ περίπου και ένα μήνα για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown».

«Καλύτερα στην εξοχή παρά στην πόλη» δήλωσε ένας οδηγός στα διόδια των Αφιδνών σε ανάλογη ερώτηση.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα