Κορονοϊός νέα μέτρα: Αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας – Θα ισχύει από τις 22.00 έως τις 05.00

Κορονοϊός νέα μέτρα: Δείτε αναλυτικά τα υπόλοιπα μέτρα που ανακοινώθηκαν πριν λίγο

Κορονοϊός νέα μέτρα: Πριν λίγη ώρα οι κ. Πέτσας και Γεωργιάδης πραγματοποίησαν τις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με τα όσα είπαν, οι εκκλησίες την περίοδο των εορτών θα ανοίξουν μόνο δύο μέρες. Τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια. Μάλιστα θα επιτρέπονται μόνο 9 άτομα στο εσωτερικό τους, ενώ 25 άτομα στους Μητροπολιτικούς Ναούς.

Όσο για την ημέρα των Θεοφανείων, δεν θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικό χώρο όπως τις προηγούμενες χρονιές.

Ένα νέο μέτρο που ανακοινώθηκε επίσης, αφορά στην αλλαγή του ωραρίου στην απαγόρευση της κυκλοφορίας. Ενώ ήταν από τις 21.00 έως τις 05.00 το βράδυ, πλέον μετατίθεται μία ώρα μετά. Η νέα απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 22.00 έως τις 05.00. Κανονικά θα συνεχίσουμε να στέλνουμε SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις μας.

Η αλλαγή στο ωράριο της νέα απαγόρευσης κυκλοφορίας θα ισχύσει από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου 2021.

Δείτε αναλυτικά τα υπόλοιπα μέτρα που θα ισχύσουν την περίοδο των εορτών λόγω κορονοϊού

Υπενθυμίζεται για ακόμα μία φορά ότι τα σχολεία, τα δικαστήρια, ο αθλητισμός, η ψυχαγωγία, η εστίαση και τα χιονοδρομικά κέντρα θα μείνουν κλειστά ως τις 7 Ιανουαρίου 2021.

Οι μετακινήσεις εκτός νομού απαγορεύονται, εκτός των περιπτώσεων που αφορούν σε επανένωση οικογενειών, επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας, λόγους υγείας και λόγους επαγγελματικούς.

Αμφίβολο είναι επίσης το κατά πόσο τα σχολεία θα ανοίξουν τελικά στις 7 Ιανουαρίου 2021. Τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας είναι ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς τα κρούσματα, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι δεν μειώνονται.

Related posts

Δύσκολες ώρες για 14χρονο – Στο νοσοκομείο μετά από κροτίδα που έσκασε στο χέρι του, έχασε δυο δάκτυλα

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φοίβος Ιωαννίδης

Τραγωδία σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή – Δεν χωράει ανθρώπινος νους αυτό που έγινε