Κορονοϊός νέα μέτρα: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν με lockdown μετά τα χθεσινά 203 κρούσματα

by Αντώνης Βαλμάς

Κορονοϊός νέα μέτρα: Που είναι πιθανόν να έχουμε πιο αυστηρά μέτρα

Κορονοϊός νέα μέτρα: Ολοταχώς για νέα αυστηρότερα μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του κορονοϊού στη χώρα. Προς τα εκεί φαίνεται ότι οδεύει η κυβέρνηση, καθώς τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα έδειξαν ότι ο ιός στη χώρα μας είναι… εκτός ελέγχου.

Τα 203 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν την Κυριακή (09/08) στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι ο εφιάλτης του κορονοϊού όχι μόνο δεν έχει περάσει αλλά ετοιμάζεται να σαρώσει και πάλι τη χώρα.

Προς το παρόν οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην τακτική τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 σήμερα και στην οποία θα προεδρεύσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένονται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις.

Τα νέα μέτρα που πιθανόν να μπουνε σε εφαρμογή

Εκτός από την έκρηξη των κρουσμάτων και η ραστώνη του Δεκαπενταύγουστου, που θα φέρει περαιτέρω χαλάρωση, θέτει λοιμωξιολόγους και Αρχές σε «κόκκινο» συναγερμό. Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι καθίσταται υποχρεωτικό το τεστ για όσους έρχονται από την Μάλτα, η αναστολή των λιτανειών και των πανηγυριών, όπως και το τέλος των «ορθάδικων». Ενώ και τα τοπικά lockdown σε Πόρο και Αμπελώνα Λάρισας δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν αστειεύεται.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Έθνος στη Θεσσαλονίκη εστάλη «μήνυμα» για lockdown στην περίπτωση που συνεχιστεί η έξαρση στα κρούσματα. Προβληματισμός επικρατεί και για την Κέρκυρα που εμφανίζει υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Αξιωματούχοι, το αποδίδουν στην γειτνίαση με την Αλβανία, αλλά και τις βόρειες πύλες εισόδου, όπου έχει καταγραφεί σημαντικός αριθμός θετικών περιστατικών.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι πλέον υπάρχουν σκέψεις για νέες αυστηρές ρυθμίσεις που θα θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα του περασμένου Μαρτίου. Ειδικότερα θεωρείται πολύ πιθανό προς το τέλος Αυγούστου και μετά τα δείγματα των συμπεριφορών που θα ληφθούν από τον Δεκαπενταύγουστο, η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ρυθμίσεις για την υιοθέτηση του μέτρου της τηλεργασίας στις μεγάλες επιχειρήσεις και στους φορείς, στην καθυστέρηση του ανοίγματος των σχολείων καθώς και στην αναβολή της ΔΕΘ.

Αυτό που ωστόσο δεν θεωρείται πιθανό είναι ένα νέο ολικό lockdown, καθώς θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία της χώρας. Ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέοι περιορισμοί στην κίνηση των πολιτών, εάν η κατάσταση συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς.

Πηγή: l.facebook.com

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν