Κορονοϊός πρόστιμο: Έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ σε χήρα που πήγαινε στο νεκροταφείο

Κορονοϊός πρόστιμο: Η γυναίκα είχε στείλει μήνυμα στο 13033 για μετακίνηση με τον κωδικό 6

Κορονοϊός πρόστιμο: Viral έχει γίνει σήμερα η υπόθεση μίας χήρας γυναίκας στην οποία αστυνομικοί έκοψαν πρόστιμο. Πρόκειται για πρόστιμο των 300 ευρώ. Σήμερα το πρωί σε έλεγχο των αστυνομικών σε λεωφορείο, αστυνομικοί κατέβασαν κάτω μία γυναίκα που δεν φορούσε καλά τη μάσκα της. Την κατέβασαν να της κόψουν πρόστιμο, ωστόσο όταν ζήτησαν να τους δείξει βεβαίωση ή SMS, έγινε το εξής απίθανο.

Η γυναίκα υπέδειξε στους αστυνομικούς μία χειρόγραφη βεβαίωση στην οποία έλεγε τα εξής «6 Νεκροταφείο Είμαι χήρα 11/11 7.30». Από ό,τι ξέρετε δε δικαιολογείται έξοδος για μετακίνηση σε νεκροταφείο εν μέσω lockdown. Οι αστυνομικοί λοιπόν επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ στη γυναίκα. Κανονικά το πρόστιμο ήταν 600 ευρώ, καθώς δε φορούσε καλά τη μάσκα της, ωστόσο οι αστυνομικοί αποφάσισαν να δείξουν επιείκια.

Κορονοϊός πρόστιμο: Χήρα μετακινήθηκε για να πάει στο νεκροταφείο

Πρόστιμο κορονοϊού των 300 ευρώ πήρε και υπόδικος που κυκλοφορούσε χωρίς SMS ή βεβαίωση

33χρονος υπόδικος που αντιμετωπίζει κατηγορία ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, εντοπίστηκε σε τυχαίο έλεγχο να έχει βγει στο δρόμο χωρίς να έχει έντυπη ή ηλεκτρονική άδεια. Ο συνήγορός του Κωνσταντίνος Γώγος αναφέρει πως πρόκειται για ένα πραγματικό περιστατικό το οποίο μπορεί εύλογα να δημιουργήσει αγανάκτηση στο μέσο πολίτη.

Ενώ ισχύουν τα εξής:

-Πρώτον ο 33χρονος είχε νομική υποχρέωση να μεταβαίνει 3 φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Κουκακίου. Αυτό είναι απόρροια της ανάκρισης στην οποία υποβλήθηκε για το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης, μετά το πέρας της οποίας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη του. Ένας από αυτούς ήταν να εμφανίζεται στο ΑΤ 3 φορές το μήνα: Κάθε 1η , 10η και 20η του μήνα.

-Χθες λοιπόν, 10 Νοεμβρίου, με την ανακριτική διάταξη αν χείρας (που περιγράφει την υποχρέωση του να εμφανιστεί) εντοπίστηκε στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης κατευθυνόμενος από Γλυφάδα στο Κουκάκι. Οι αστυνομικοί του ζήτησαν ή sms (περίπτωση 3 για μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία) ή έγγραφη άδεια μετακίνησης. Ο 33χρονος θεωρούσε πως διαθέτοντας την ανακριτική πράξη από την οποία προέκυπτε υποχρέωση μετάβασης στο τμήμα ήταν καλυμμένος. Ο αστυνομικός πάλι όχι!

-Συνέπεια όλων αυτών ήταν να του επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ ενώ πήγαινε σε μια ανελαστική υποχρέωση δικαστικής πράξης.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα