Κορονοϊός Ρέθυμνο: Σοκ με 7 θετικά κρούσματα σε χωριό του Ρεθύμνου – Οφείλονται σε ρεβεγιόν με 30 άτομα

Κορονοϊός Ρέθυμνο: Τι ακριβώς συνέβη και μαζί με συμμετέχοντες έκανε πάρτι και ο κορονοϊός

Κορονοϊός Ρέθυμνο: Συναγερμός έχει σημάνει σε χωριό της Κρήτης και πιο συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί επτά (7) θετικά κρούσματα κορονοϊού. Τα κρούσματα αυτά οφείλονται σε ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν ή καλύτερα συνωστίστηκαν μαζί στη διάρκεια των εορτών. Οι πληροφορίες κάνουν αναφορά για 30 (!) άτομα που βρέθηκαν στο ίδιο σπίτι, ενώ είχε ρητά επιβληθεί ο ανώτατος αριθμός των 9 ατόμων στα ρεβεγιόν.

Αναμένεται σύντομα η διενέργεια δειγματοληπτικών τεστ σε τουλάχιστον 30 άτομα και τις επαφές τους. Τα άτομα που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό έχουν ήδη απομονωθεί και βρίσκονται σε καραντίνα.

Κορονοϊός Κρήτη: Συναγερμός με 7 κρούσματα από ρεβεγιόν 30 ατόμων

Την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού πληθαίνουν όπως στην Κρήτη, τη Δευτέρα 11/1 ξεκινούν οι εμβολιασμοί ατόμων άνω των 85 ετών

Μπορεί τα κρούσματα όλο και να πληθαίνουν και μάλιστα να αναμένεται περαιτέρω αύξηση. Καθώς σε περίπου δύο εβδομάδες θα δούμε τα ημερήσια κρούσματα που οφείλονται στις γιορτές. Ωστόσο, τη Δευτέρα 11/1 ξεκινούν οι εμβολιασμοί για το γενικό πληθυσμό. Πρώτοι στη σειρά είναι οι ηλικιωμένοι άνω των 85 ετών.

Στην περίπτωση που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, τότε δεν πρέπει να κάνουν απολύτως τίποτα. Θα τους σταλεί αυτόματα μήνυμα με την τοποθεσία και την ώρα που θα πρέπει να μεταβούν στο εμβολιαστικό κέντρο για τον εμβολιασμό.

Σε περίπτωση που υπάρχει επιθυμία αλλαγής της ώρας, αυτό μπορεί να γίνει μέσω ενός φαρμακείου, μέσω ΚΕΠ. Ή μέσω της άυλης συνταγογράφησης.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα