Κωστής Χατζηδάκης: «Δεν καλύπτω απατεώνες! 48χρονη με 11 χρόνια ανεργίας, είχε 300.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα»

by Τόνια Τζαφέρη

Κωστής Χατζηδάκης: Oι δηλώσεις για το επίδομα ανεργίας

Το θέμα της ανεργίας και των επιδομάτων έθιξε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση με τα όσα είπε.

Στη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τις παροχές του ΟΑΕΔ μέσω του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του οργανισμού αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι δεν θα πειραχθεί το επίδομα ανεργίας, αλλά στόχος είναι να βοηθηθούν οι πραγματικά άνεργοι να βρουν δουλειά και να αντιμετωπιστούν οριστικά φαινόμενα απάτης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης έφερε ως παράδειγμα δύο παραδείγματα τα οποία διαπιστώθηκαν μετά από διασταύρωση με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ.

Κωστής Χατζηδάκης: «Δεν καλύπτω απατεώνες! 48χρονη με 11 χρόνια ανεργίας, είχε 300.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα»

Σύμφωνα με αυτά τα παραδείγματα:

-Μία γυναίκα 49 ετών με 13 χρόνια ανεργίας στον ΟΑΕΔ, κάτοικος του Δήμου Διονύσου, είχε οικογενειακό εισόδημα το 2020 180.000 ευρώ.
-Μία άλλη γυναίκα 48 ετών, έγγαμη, με 11 χρόνια ανεργίας, κάτοικος Κηφισιάς, είχε οικογενειακό εισόδημα το 2020 300.000 ευρώ.

«Λοιπόν, εγώ δεν μπήκα εδώ να καλύπτω απατεώνες. Όποιος να τους καλύπτει, να τους καλύπτει. Αν θέλει η αντιπολίτευση να τους βαφτίζει όλους αυτούς μακροχρόνια άνεργους και να κάνει αφηγήματα κοινωνικού πόνου, ας τα κάνει. Εγώ την προσοχή μου θα τη δώσω στους πραγματικούς ανέργους και γι’ αυτό τους δίνουμε και κίνητρα παραπάνω για να βρουν δουλειά. Αλλά τους απατεώνες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εγώ δεν θα τους καλύψουμε. Τέλος», επισήμανε ο υπουργός Εργασίας.

Κωστής Χατζηδάκης: «Δεν καλύπτω απατεώνες! 48χρονη με 11 χρόνια ανεργίας, είχε 300.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα»

Ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε τέλος, ότι το εισοδηματικό όριο ορίζεται στο υψηλότερο, δηλαδή εκείνο του επιδόματος θέρμανσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 50.000 άτομα είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα του ΟΑΕΔ για πάνω από 10 χρόνια, ενώ 40.000 είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ενώ έχουν εισόδημα ετήσιο πάνω από 20.000 ευρώ.

Όπως είπε, οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ έχουν διάφορα οφέλη, όπως προνομιακή πρόσβαση σε διορισμούς στο δημόσιο, δωρεάν μεταφορές, ειδική μεταχείριση στα θέματα της υγείας, δωρεάν πρόσβαση στον κοινωνικό τουρισμό κάθε χρόνο.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν