Κρατήσεις Airbnb: Ρεκόρ κρατήσεων εν όψει των διακοπών των Χριστουγέννων

Κρατήσεις Airbnb: Παρά το lockdown η ζήτηση για τους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς είναι μεγάλη

Κρατήσεις Airbnb: Παρά το lockdown και τη διαρκή αύξηση των κρουσμάτων και πίεσης του συστήματος υγείας. Υπάρχει αρκετός κόσμος που ευελπιστεί να επισκεφτεί έναν χειμερινό προορισμό για να κάνει τις διακοπές των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πληρότητα στα ακίνητα που διατίθενται διαδικτυακά μέσω πλατφόρμας βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb αγγίζει ακόμη και το 97% παρά την πανδημία.

Οι περισσότεροι εκδρομείς επιλέγουν τα χρονικά διαστήματα από 24/12 έως 27/12 και από 30-31/12 έως 3/1/2021 για τις κρατήσεις τους. Οι οποίες αφορούν ως επί το πλείστον αυτοτελή διαμερίσματα, μονοκατοικίες, βίλες και σαλέ. Με στόχο να αποφευχθεί ενδεχόμενος συνωστισμός και να τηρηθούν τα μέτρα προσωπικής προστασίας.

Σημαντικό είναι ότι οι ταξιδιώτες μπορούν να ακυρώσουν από 4 ημέρες έως και 24 ώρες πριν από την άφιξή τους την κράτηση. Και να επιστραφεί εξ ολοκλήρου το κόστος διανυκτέρευσης. Πάντως, αν ο επισκέπτης ακυρώσει την κράτηση λιγότερες από 24 ώρες πριν από την ημερομηνία άφιξης. Τα χρήματα για την πρώτη διανυκτέρευση δεν επιστρέφονται.

Δείτε αναλυτικά τις τιμές για τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς όπως μαρτυρούν τα στοιχεία των κρατήσεων Airbnb

Για ακόμα μία φορά, νούμερο ένα προορισμός για τις διακοπές των Χριστουγένννων, είναι η Αράχωβα. Συγκεκριμένα, στην Αράχωβα καταγράφεται αύξηση 12,5% στην ανώτερη τιμή για την περίοδο των Χριστουγέννων και μείωση στην κατώτερη τιμή κατά 6,25% σε σχέση με το 2019. Την περίοδο της Πρωτοχρονιάς καταγράφεται μείωση στην ανώτερη τιμή κατά 4,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Αράχωβα, για την περίοδο των Χριστουγέννων τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα δεν ξεπερνούν τα 28, ενώ για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς είναι μόλις 32.

Από την άλλη, στο Μέτσοβο, μειωμένη κατά 7% σε σχέση με το 2019 είναι η ανώτερη τιμή μίσθωσης για την περίοδο των Χριστουγέννων. Και κατά 10% για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Στα Καλάβρυτα το κόστος ημερήσιας μίσθωσης για την περίοδο των Χριστουγέννων κυμαίνεται από 90 ευρώ έως 225 ευρώ. Σε αντίθεση με το 2019 που το κόστος κυμαινόταν από 120 ευρώ έως 180 ευρώ.

Οι χειμερινοί προορισμοί που καταγράφουν διψήφιο αριθμό μείωσης των ζητούμενων ημερήσιων τιμών μίσθωσης είναι το Πήλιο, το Καϊμακτσαλάν, τα Ιωάννινα και η Ελάτη Τρικάλων.

Related posts

Τέρμα ό,τι ξέρατε: Ψάρεμα μόνο με… άδεια από εδώ και πέρα – Αλλάζουν όλα για τους ερασιτέχνες ψαράδες

Απανωτά τα σοκ: Νεκρός και ο Χρήστος Σταυρόπουλος, λίγες ώρες μετά τον Στάθη – Διπλός θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ασύλληπτη τραγωδία: 37χρονος πνίγηκε ενώ προσπαθούσε να σώσει ηλικιωμένο