Κριστιάνο Ρονάλντο: Χίλια μπράβο! Έσωσε 80 εγκαταλελειμμένα σκυλιά

by Τόνια Τζαφέρη

Κριστιάνο Ρονάλντο: Οι φιλανθρωπικές δράσεις του ποδοσφαιριστή δεν σταματούν

Κριστιάνο Ρονάλντο: Έχει δείξει ότι του αρέσει να βοηθάει και μάλιστα με τον δικό του τρόπο. Είναι σύνηθες άλλωστε, επαγγελματίες αθλητές και celebrities, να ασχολούνται ενεργά με φιλανθρωπικές δράσεις.

Και πολλοί το κάνουν με τρόπο που ξεπερνά την δωρεά χρημάτων, κάνουν την παρουσία τους γνωστή και λειτουργούν σαν πρότυπα παρά σαν δωρητές. Αλλά στους μεγαλύτερους σταρ, τα κατορθώματα εκτός γηπέδου έχουν την τάση να επισκιάζονται από αυτό που κάνουν για την ομάδα τους. Ωστόσο, λίγες μικρές φιλανθρωπικές πράξεις μπορεί να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο από όσα γκολ κι αν βάλουν.

Κριστιάνο Ρονάλντο: Έσωσε 80 εγκαταλελειμμένα σκυλιά

Ο Cristiano Ronaldo έχει βάλει πολλά γκολ στο γήπεδο, αλλά ‘’το σημαντικό παιχνίδι’’  παίζεται εκτός γηπέδου. Και με μια απλή χειρονομία έγινε ο σωτήρας ενός καταφύγιου σκύλων στην πατρίδα του, την Πορτογαλία. Έσωσε και τους 80 σκύλους που έμεναν εκεί.

Το Cantinho da Lili επρόκειτο να κλείσει. Δεν μπορούσε να πιστέψει την τύχη του όταν ο Ronaldo πήγε να το σώσει.Οι σκύλοι στο Cantinho da Lili συχνά χρειάζονται ακριβές θεραπείες, κάτι που κάνει το καταφύγιο να δεινοπαθεί οικονομικά.

Φαίνεται ότι μία από τους εθελοντές του καταφύγιου έχει σχέσεις με την οικογένεια του Ronaldo. Όταν μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το καταφύγιο, η οικογένεια διέδωσε την ιστορία και έφτασε τελικά στα αυτιά του Ronaldo.

Κριστιάνο Ρονάλντο: Έσωσε 80 εγκαταλελειμμένα σκυλιά

Ο τίτλος του πιο φιλάνθρωπου αθλητή ανήκει στον Κριστίανο Ρονάλντο

Ο Ronaldo είναι γνωστός για την φιλανθρωπική του δράση. Το 2015 ανακηρύχτηκε ως ο πιο φιλάνθρωπος αθλητής του κόσμου και είναι παγκόσμιος πρέσβης του Save the Children.

Δώρισε μια υπογεγραμμένη φανέλα του για να δημοπρατηθεί και αυτό είχε μεγάλη σημασία για το καταφύγιο και τους υποστηρικτές του και για τους σκύλους.

Μπορεί να μην είναι τίποτα για ένα αστέρι του ποδοσφαίρου να υπογράψει σε μια φανέλα και να την δωρίσει, αλλά οι άνθρωποι του καταφύγιου ήταν σίγουρα ευγνώμονες.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Ronaldo από τα βάθη της καρδιάς μου», είπε η Liliana Santos, η ιδιοκτήτρια του καταφύγιου.

«Είναι μια απλή κίνηση, αλλά πολύ σημαντική»

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν