Κρήτη: Αυτός είναι ο 35χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 14χρονης

by Τόνια Τζαφέρη
Κρήτη: Αυτός είναι ο 35χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 14χρονης

Κρήτη: Αυτός είναι ο 35χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 14χρονης

Κρήτη: Μια ακόμη υπόθεση βιασμού έχει ανοίξει στην χώρα μας. Και ευτυχώς ο φερόμενος ως ‘’δράστης’’ βρίσκεται πλέον στα χέρια των αστυνομικών αρχών. Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 35χρονου Κρητικού που προφυλακίστηκε για τον βιασμό μιας 14χρονης. Την οποία μάλιστα είχε «ψαρέψει» μέσω Instagram.

Μετά από έρευνα των αρχών διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος κτηνοτρόφος προσπαθούσε να προσεγγίσει ανήλικα κορίτσια μέσω των ψεύτικων προφίλ του στα social media.

Ο 35χρονος μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος. Με τις κατηγορίες για βιασμό ανηλίκου κατ’ έξακολούθηση και παραγωγή και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Πρόκειται για τον Βεστάκη Αντώνιο του Αντωνίου, γεννηθέντα την 18-7-1986.

Κρήτη: Αυτός είναι ο 35χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 14χρονης

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου. Των ανηλίκων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων. Καθώς και να εξακριβωθεί η συμμετοχή του ανωτέρω κατηγορουμένου σε έτερες περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2822023333 του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου. Και 2821025827 του Τμήματος Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων. Για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Τα ψεύτικα προφίλ του βιαστή της Κρήτης

Επιπλέον, στη δημοσιότητα δόθηκαν και τα ψεύτικα προφίλ που χρησιμοποιούσε για να «ψαρεύει» ανήλικα θύματα από όλη την Κρήτη.

Ο κτηνοτρόφος χρησιμοποιούσε το όνομα προφίλ «Μανούσος Σφακιά» στο Facebook. Και το «manousossfakia» στο Instagram. Καθώς επίσης και το όνομα προφίλ «Βεστάκης Αντώνης» στο Facebook και «bestakesantonis» στο Instagram.

Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος έπεισε την 14χρονη να τον συναντήσει και την αποπλάνησε. Όταν η ανήλικη αρνήθηκε να τον συναντήσει εκ νέου εκείνος άρχισε να την απειλεί ότι θα δημοσιεύσει βίντεο με άσεμνο υλικό. Ότι θα την εκθέσει στην οικογένειά της. Έτσι κατάφερε να αναγκάσει το μικρό κορίτσι να υποστεί και άλλους βιασμούς.

Το 14χρονο κορίτσι βρήκε το θάρρος να καταγγείλει το μαρτύριο που βίωνε και έτσι οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα για την αρρωστημένη δράση του 35χρονου. Σύμφωνα με την οποία αποδείχτηκε ότι και άλλα κορίτσια είχαν πέσει θύματα του.

Προτεινόμενα