Κρήτη κακοκαιρία: Σοκαριστικές εικόνες καταστροφής – Αυτοκίνητα στη θάλασσα και λάσπες παντού

Κρήτη κακοκαιρία: Ανείπωτη η καταστροφή από την ισχυρή κακοκαιρία που έπληξε το νησί

Κρήτη κακοκαιρία: Χθες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την ύπαρξη ισχυρών βροχών και καταιγίδων. Αλλά και θυελλωδών ανέμων στην Κρήτη. Πράγματι, η κακοκαιρία έπληξε το νησί, το οποίο σήμερα είναι αντιμέτωπο με εικόνες καταστροφής.

Συγκεκριμένα, οι κλήσεις στην Πυροσβεστική, από νωρίς το πρωί, ξεπέρασαν τις 100. Ενώ οι κάτοικοι περιοχών όπως ο Δήμος Χερσονήσου αντιμετωπίζουν τεράστιες πλημμύρες. Τα συνεργεία της Πυροσβεστικης επιχειρούν για τη διάσωση πολιτών από σπίτια και οχήματα, ενώ επί ποδός βρίσκονται μηχανήματα του δήμου.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κάνει έκκληση τους κατοίκους να μεταφερθούν σε υψηλότερα σημεία.

Ανάμεσα στις περιοχές που έχουν πλημμυρίσει σπίτια και οι κάτοικοι δίνουν μάχη για να σώσουν τις περιουσίες τους είναι ο Ανισαράς, η Ανάληψη, το Κουτουλουφάρι και η Σταλίδα.

Μάλιστα, επιχείρηση της ΕΜΑΚ επιχειρεί από το πρωί στην παραλιακή ζώνη των Γουρνών, καθώς όχημα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά της βροχής προς τη θάλασσα. Το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ ερευνά το ενδεχόμενο μέσα στο αυτοκίνητο να υπήρχαν επιβάτες.

Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης. Έκανε έκκληση προς τους πολίτες του βορειοανατολικού μετώπου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου να μην πραγματοποιούν άσκοπες μετακινήσεις.

Τρεις ακόμη επιχειρήσεις απεγκλωβισμού έγιναν νωρίτερα στην περιοχή της Σταλίδας, όπου πολίτες μέσα στα οχήματά τους κινδύνευσαν από τα ορμητικά νερά.

Δείτε παρακάτω χαρακτηριστικές εικόνες και βίντεο από τις καταστροφές στην Κρήτη μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας

Related posts

WiFi: Έκτακτη προειδоπоίηση – Πώς μας παρακоλουθούν μέσω των κινητών μας

Μόνο έξι ένоχοι για την τpαγωδία στο Μάτι – Αυτοί είναι αναλυτικά

Δεν χωράει ανθρώπινος νους αυτό που έκανε πριν λίγο Ρομά σε 73χρονο