Κρητικοπούλα από χωριό τριάντα κατοίκων πέρασε στο πανεπιστήμιο χωρίς φροντιστήριο

Κρητικοπούλα: Χωρίς φροντιστήριο κατάφερε να περάσει στο Πανεπιστήμιο

Κρητικοπούλα: Το νεαρό κορίτσι ήθελε πάρα πολύ να σπουδάσει φιλολογία και σταδιακά βλέπει τα όνειρά της να πραγματοποιούνται, ως ανταμοιβή των κόπων της. Η κοπέλα, κατάφερε να περάσει στις Πανελλήνιες και να πραγματοποιήσει όσα σκέφτονταν, μόνη της. Δεν είχε καμία καθοδήγηση και καμία βοήθειεα, καθώς μένει σε ένα μικρό χωριό στον Αποκόρωνα της Κρήτης.

Η Ελένη Κουράκη από τα Κυριακοσέλλια, ένα χωριό τριάντα μόλις κατοίκων στον Αποκόρωνα στα Χανιά, συγκέντρωσε 16.770 μόρια και ετοιμάζει βαλίτσες για Θεσσαλονίκη, στη σχολή Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, που εξαρχής ήταν ο στόχος της. Έχοντας συγκεντρώσει περίπου 3.500 μόρια περισσότερα από την περσινή βάση, θεωρείται απίθανο να μην περάσει στη σχολή αυτή.

Τα λόγια της Κρητικοπούλας που κατάφερε χωρίς καθοδήγηση να περάσει στην σχολή επιθυμίας της

«Ξεκίνησα απ’ το περασμένο καλοκαίρι με γραμματική και συντακτικό, διάβαζα μόνη μου πριν αρχίσει η χρονιά. Αγόρασα και το βιβλίο της ιστορίας για να το μελετήσω από πριν. Εξαρχής, ο στόχος ήταν η φιλολογία αλλά ξεκίνησα στα τυφλά, ενώ όλα τα παιδιά είχαν βοήθεια από φροντιστήρια και από συγγενείς»

«Δεν είχα φροντιστήρια ή κάποια άλλη στήριξη. Τους τελευταίους δύο μήνες μόνο με βοήθησε στο διάβασμα μια κυρία που ήξερε το αντικείμενο. Και ενώ είχα άγχος, όταν πήγα να γράψω Πανελλήνιες ήμουν συγκεντρωμένη και πήγα καλά. Ξεκίνησα και με το αγαπημένο μου μάθημα, τη γλώσσα, έγραψα 18.100, τον καλύτερο βαθμό που πήρα. Κι όταν βγήκαν τα αποτελέσματα τα έστειλα πρώτα σε εκείνη, ενώ στους γονείς μου το είπα μετά»

Η νεαρή Χανιώτισσα λέει ότι στην οικογένειά της φαίνεται περίεργο που η ίδια αποφάσισε να φύγει σε άλλη πόλη, τονίζει όμως πως τη στήριξαν σε όλη αυτή τη δύσκολη χρονιά:

«Οι γονείς μου ήταν κοντά μου. Βέβαια δεν έχουν ζήσει τέτοια κατάσταση κι εγώ ήμουν κλεισμένη όλη μέρα σε ένα δωμάτιο, αλλά ένιωθα πάντα ότι είναι μαζί μου, έστω και σιωπηλά. Είμαστε μια τρίτεκνη οικογένεια όμως και έχω δυο μικρότερα αδέλφια, 14 και 8 ετών. Πανελλήνιες έδινα μόνο εγώ από το χωριό και ήρθαν αρκετοί άνθρωποι που μου είπαν συγχαρητήρια»

Η αγάπη για την ελληνική γλώσσα ξεκίνησε για την Ελένη στο γυμνάσιο, χάρη σε μια εξαιρετική φιλόλογο, την κυρία Κατερίνα:

«Αυτή μου έδωσε την πρώτη ώθηση, αυτή με έφερε σε επαφή με τη λογοτεχνία. Μου είχε δώσει βιβλία να διαβάσω και μου άρεσε πολύ. Είχα γράψει και ποίημα που είχε δημοσιευτεί, τόσο πολύ με τράβηξε αυτό. Και είμαι πολύ χαρούμενη που περνάω στη σχολή φιλολογίας, γιατί είναι αυτό που θέλω, να μελετήσω την ελληνική γλώσσα»

Κρητικοπούλα: Προτιμάει τον Καβάφη και διαβάζει αστυνομικά μυθιστορήματα της Άγκαθα Κρίστι

«Δεν πιστεύω ότι θα είναι όλα ρόδινα, καταρχάς θα χρειαστεί να βρω μια δουλειά. Αλλά το Αριστοτέλειο είναι ένα πολύ ωραίο πανεπιστήμιο. Έχει και μια τεράστια βιβλιοθήκη που εμένα είναι η αγάπη μου και σίγουρα θα περάσω πολύ χρόνο εκεί», δηλώνει στο zarpanews.gr η Ελένη.

Κανείς δεν θα διαφωνήσει πως η προσήλωση στον στόχο είναι προτέρημα για έναν άνθρωπο. Κρίνοντας από τη ζέση με την οποία η Ελένη μιλούσε για το αντικείμενο που αγαπάει, μάλλον έχει διαλέξει την κατεύθυνση που της ταιριάζει.

Related posts

Συναγερμός στα σύνορα – Πυροβολήσαν Έλληνες συνοριοφύλακες από την τουρκική πλευρά

«Έκανα παιδί στα 45, το κοιτάζω και λέω, Α ρε Ελένη έχεις πολλά κότσια»: Η σπάνια εξομολόγηση της Ελένης Μενεγάκη

Κλαίει όλη η Ελλάδα: Έφυγε από την ζωή αγαπημένος σκηνοθέτης