Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Τα κρούσματα είναι ήδη παραπάνω από 1.500 – Μεγάλη αύξηση και σήμερα

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Όπως όλα δείχνουν πάμε δια δεύτερη συνεχόμενη μέρα με υψηλό αριθμό κρουσμάτων

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Χθες υπήρξε μία έκρηξη στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων στη χώρα. Οι νέες μολύνσεις ανήλθαν σε 2.147, οι νέοι θάνατοι άγγιξαν τους 22 ενώ οι διασωληνωμένοι ανήλθαν σε 357. Οι μισές από τις νέες μολύνσεις εντοπίστηκαν στην Αθήνα (1.047), ενώ πολλές ήταν και στη Θεσαλονίκη (205) και στην Αχαΐα (121).

Ο δείκτης θετικότητας σκαρφάλωσε στο 3,8 που είναι κοντά στο όριο του συναγερμού για τη χώρα.

Μάλιστα σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τα σημερινά κρούσματα έχουν φτάσει ήδη τα 1.500 μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Αναμένεται λοιπόν μία ακόμα συνεχόμενη έκρηξη μετά τη χθεσινή.

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Έχουν ξεπεράσει ήδη τα 1.500

Ενώ αναμένεται έκρηξη και στα σημερινά κρούσματα της Ελλάδας, σχεδόν σίγουρη είναι η παράταση του lockdown στη χώρα

Υπάρχει έντονη φημολογία ότι υπό τις συνθήκες που βιώνουμε και ειδικά με τα χθεσινά κρούσματα αλλά και την πίεση στο ΕΣΥ. Το lockdown θα παραταθεί και μάλιστα εξετάζεται εάν θα είναι για 1 ή 2 εβδομάδες. Δηλαδή έως τις 8 ή 15 Μαρτίου.

Ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας υποστηρίζει «παρατηρώντας την κινητικότητα δεν μπορούμε να πούμε ότι εφαρμόζεται ένα σκληρό lockdown. Έχουμε υψηλό φορτίο, που δεν είχαμε παρόμοιο, φαίνεται ότι αυτήν την εποχή έχουμε μεγάλη διασπορά, η οποία μεταφράζεται σε εισαγωγές στο νοσοκομείο, μέρα με τη μέρα». Έτσι, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η παράταση του lockdown έως τις 15 Μαρτίου είναι φρονιμότερη.

Αντίστοιχα, ο ερευνητής στις ΗΠΑ, κ. Παυλάκης υποστηρίζει «Θα είναι τρέλα να ανοίξει η αγορά και τα σχολεία. Δεν πρέπει να αφήσουμε τα νοσοκομεία να αποτύχουν. Μπορεί να είμαστε στο πιο σκοτεινό σημείο πριν την αυγή».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα