Κύπρος κορονοϊός: Αυξημένα τα κρούσματα- Σε ισχύ μέτρα και τα Χριστούγεννα

by Antonis Spyropoulos

Κύπρος κορονοϊός: Οι πολίτες θα συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα και στην περίοδο των Χριστουγέννων

Κύπρος κορονοϊός: Τα μέλη της Επιδημιολογικής Ομάδας ετοιμάζουν σχέδιο με εισηγήσεις για τις 30 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι τότε λήγουν τα υφιστάμενα διατάγματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην χώρα μας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ειδικών σήμερα, τόνισαν, πώς σε καμία περίπτωση τα Χριστούγεννα, η Κύπρος θα βρίσκεται χωρίς μέτρα.

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου που παρέθεσαν οι Επιδημιολόγοι για την παρουσίαση της εθνικής αναφοράς από τις 3 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, έγινε λόγος και για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Αναφορικά έπειτα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφων για τις προθέσεις τους σε σχέση με τη συνέχιση ή όχι των μέτρων και περιορισμών και μετά την λήξη των υφιστάμενων διαταγμάτων, ο κ. Τσιούτης απάντησε πως “φτιάχνουμε ένα σχέδιο για το τι θα εισηγηθούμε εμείς για τις 30 Νοεμβρίου.”

Κύπρος κορονοϊός: Εφαρμογή των μέτρων και τα Χριστούγεννα

Τα μέτρα κατά του κορονοϊού μένουν σε ισχύ και για την Κύπρο στην περίοδο των Χριστουγέννων

Δρ. Κωνσταντίνος Τσιούτης – Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο
“Ο ορίζοντας είναι να μπορέσουμε να είμαστε σε καλή κατάσταση την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά να τονίσω ότι δεν πρέπει να διατηρούμε την εντύπωση ότι τα Χριστούγεννα θα είμαστε χαλαρά και χωρίς μέτρα. Θα είναι μια περίοδος εξαιρετικού κινδύνου, κυρίως στο θέμα των συναθροίσεων του αριθμού των ατόμων, κλπ. Μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για ένα νέο κύμα αυτή η περίοδος. Σίγουρα στον χρονικό μας ορίζοντα είναι να είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Όλα αυτά εξαρτώνται από το πόσο θα καταφέρουμε να τηρήσουμε αυτά που εφαρμόζονται τώρα.

Ο κος Τσιούτης αναφέρθηκε στην κατάσταση που υπάρχει στην πρωτεύουσα. Επεσήμανε πώς σε περίπτωση σοβαρού προβλήματος, δεν αποκλείεται κανένα σενάριο.

Ο Γεώργιος Νικολόπουλος, μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας, ανέλυσε πώς η λειτουργία του καθολικού απαγορευτικού lockdown είναι κάτι το οποίο πέτυχε. Συμπλήρωσε πως αποτελεί μια εύκολη λύση που θα αποδώσει. Ωστόσο τόνισε πως είναι δύσκολο να κρατήσεις την οικονομική δραστηριότητα, την κοινωνική ζωή και την επιδημία σε έλεγχο την ίδια ώρα.

Εν τέλει, ο κ. Νικολόπουλος επεσήμανε ότι «δεν είναι μόνο τα απαγορευτικά και οι περιορισμοί είναι και άλλα μέτρα τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν όπως για παράδειγμα η χρήση μάσκας. Το έχω πει ξανά, η μάσκα μπορεί να μειώσει τους θανάτους κατά 50%».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα