Κυριάκος Μητσοτάκης: Αποζημίωση 2.000 ευρώ ανά ΙΧ που «θάφτηκε» στο χιόνι στην Αττική Οδό

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η σημερινή ανακοίνωση μετά τα χθεσινά γεγονότα

Ο Πρωθυπουργός μετά απ’ όσα έγιναν και την τεράστια ταλαιπωρία των εγκλωβισμένων οδηγών επί ώρες, ακόμη και 24ωρο ζήτησε από την εταιρεία της Αττικής Οδού να αποζημιώσουν τους πολίτες και έτσι έγινε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε το πρωί της Τρίτης σε σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία ενώ ζήτησε να αποζημιωθούν οι άνθρωποι που ταλαιπωρήθηκαν στην Αττική Οδό, όπου εγκλωβίστηκαν 3.000 χιλιάδες οχήματα.
Αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε όχημα που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό ζήτησε ο Πρωθυπουργός από την παραχωρησιούχο εταιρεία της Αττικής Οδού.

Μετά το χάος που προκλήθηκε εχθές από την κακοκαιρία «Ελπίς», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να αποζημιωθούν οι άνθρωποι που ταλαιπωρήθηκαν στην κεντρική οδική αρτηρία, όπου εγκλωβίστηκαν χιλιάδες οχήματα.

“Κάθε εγκλωβισμένος οδηγός θα λάβει αποζημίωση 2.000 ευρώ”, Κυριάκος Μητσοτάκης

Ειδικότερα, επικοινώνησε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Η εταιρεία το αποδέχθηκε.

Ο Πρωθυπουργός προήδρευσε σε σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.

Στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση της κατάστασης και ελήφθησαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία.

Σχετικές ενημερώσεις και ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη στις 11.00 και από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα στις 11.30.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης ενημερώνει και για το τι θα γίνει στις επόμενες ημέρες σχετικά με αργία, σχολεία, τηλεκπαίδευση. 

«Γίνεται προσπάθεια ώστε ο απεγκλωβισμός όλων των συμπολιτών μας να γίνει το συντομότερο. Μέσω του Προστιακού μεταφέρονται στην Αθήνα όσοι διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο. Από χθες το βράδυ μετακινούνται στην ΛΕΑ της Αττικής Οδού όλα τα οχήματα που αφέθηκαν από τους οδηγούς που απεγκλωβίστηκαν για να δουλέψουν τα εκχιονιστικά. Είναι σημαντικό ότι αποφύγαμε να έχουμε τραυματισμό ή κάτι χειρότερο. Η συνδρομή του ΕΚΑΒ ήταν χρήσιμη και ευχαριστούμε όλες τις δυνάμεις. Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στα θέματα ιατρικής φροντίδας», είπε μεταξύ άλλων. 

Ο κ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε ότι παρατείνεται και για αύριο Τετάρτη η αργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη. 

Η σύγκριση της κατάστασης στην Αθηνών Λαμίας και την Αττική Οδό είναι τόσο προφανής που είναι ανεδαφικά όσα ακούγονται. Η κατάσταση βελτιώνεται ώρα με την ώρα και ευελπιστούμε ότι το κλείσιμο της μέρας θα μας βρει χωρίς εγκλωβισμούς. 

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα