Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι για τους ανεμβολίαστους – Όχι σε νέο Lockdown

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι για τους ανεμβολίαστους – Όχι σε νέο Lockdown

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξεκαθάρισε το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown στο Φθινόπωρο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το μεσημέρι της Πέμπτης 12/08/2021 απάντησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στη συνέντευξη τύπου. Ο ίδιος μίλησε για την πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε την Ελλάδα, για τον κορωνοιό, τα κρούσματα, την πορεία των εμβολιασμών και το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown.

Ο πρωθυπουργός, ξεκαθάρισε πως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, ωστόσο όμως έκανε έκκληση στους πολίτες που θα επιστρέψουν από τις καλοκαιρινές διακοπές, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι για τους ανεμβολίαστους – Όχι σε νέο Lockdown

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Δυστυχώς τον Αύγουστο έχουν πέσει σημαντικά οι αριθμοί του εμβολίου. Αυτό έχει επιπτώσεις ως προς τις νοσηλείες, τις διασωληνώσεις και τους θανάτους. Σήμερα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, αλλά όχι μία αντίστοιχη πίεση στο ΕΣΥ. Μόλις επιστρέψουν οι πολίτες από τις διακοπές τους, θα πρέπει να κάνουμε μία νέα προσπάθεια να τους πείσουμε για τον εμβολιασμό. Θα χρησιμοποιήσουμε μέσα που έχουμε στη διάθεση μας για να μπορέσουμε να τους ενθαρρύνουμε. Πριν τα τέλη Αυγούστου θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους. Δεν είναι στις προθέσεις μας να επεκτείνουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό».

Για την περίπτωση ενός νέου lockdown το Φθινόπωρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως: «Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους. Η απάντηση στη μετάλλαξη Δέλτα δεν είναι το lockdown, αλλά ο εμβολιασμός και η κοινή λογική. Η οικονομία θα λειτουργήσει και η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή. Ζητώ μεγάλη προσοχή από τους πολίτες, για το πώς θα επιστρέψουν από τις διακοπές. Να κάνουν self tests και να μην έρθουν σε επαφή με ηλικιωμένα άτομα της οικογένειας τους».

Η συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη

Προτεινόμενα