Κυριάκος Μητσοτάκης για επιδότηση καυσίμων: Στα 80 ευρώ το Fuel Pass – Στα 100 στα νησιά

by Τόνια Τζαφέρη
Κυριάκος Μητσοτάκης για επιδότηση καυσίμων: Στα 80 ευρώ το Fuel Pass – Στα 100 στα νησιά

Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέο επίδομα βενζίνης μέσα στο καλοκαίρι

Οι ωμές στα καύσιμα όλο και ξεφεύγουν με τους πολίτες να αγανακτούν και να βρίσκονται σε απόγνωση με τις συνεχείς αυξήσεις και την ακρίβεια που επικρατεί.

Την αύξηση της επιδότησης καυσίμων στα 80 ευρώ για τους επόμενους τρεις μήνες ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την Τρίτη (21/06).

Κυριάκος Μητσοτάκης για επιδότηση καυσίμων: Στα 80 ευρώ το Fuel Pass – Στα 100 στα νησιά

Ειδικά για τις μοτοσικλέτες η επιδότηση καυσίμων αυξάνεται στα 60 ευρώ ενώ στα νησιά η επιδότηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και θα είναι της τάξης των 100 ευρώ.

Όπως εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την αύξηση της επιδότησης καυσίμων επιτυγχάνεται μια μείωση της τιμής της βενζίνης κατά 44 λεπτά.

Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την δεύτερη φάση του Fuel Pass

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η δεύτερη φάση του Fuel Pass «θα αφορά τρεις μήνες, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και θα αφορά βενζίνη και diesel» και από αυτήν θα ωφεληθούν περισσότεροι από 3 εκατομμύρια οδηγοί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε και ξεχωριστή παρέμβαση για τους αγρότες καθώς, όπως είπε, επισπεύδεται για τις αρχές Αυγούστου η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης από τον Νοέμβριο όπως ήταν η αρχική πρόθεση. «Αλλά έχουμε την τεχνική δυνατότητα για τους αγρότες οι οποίοι θα έχουν συμπληρώσει τις δηλώσεις ώστε να επισπεύσουμε αυτή την πληρωμή και να γίνει εντός του Αυγούστου και οι αγρότες μας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη καθώς οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στα χωράφια τους» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνολικά το νέο πακέτο στήριξης για την επιδότηση καυσίμων ανέρχεται στα επιπλέον 375 εκατομμύρια ευρώ ανεβάζοντας το συνολικό ύψος της παρέμβασης μόνο για τα καύσιμα στα 580 εκατομμύρια ευρώ.

Κυριάκος Μητσοτάκης για επιδότηση καυσίμων: Στα 80 ευρώ το Fuel Pass – Στα 100 στα νησιά

«Και φυσικά οι άμεσες και έμμεσες ενίσχυσης κατά των ανατιμήσεων στην ενέργεια αγγίζουν πλέον τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι ποσά τα οποία προέκυψαν από την συνετή οικονομική μας διαχείριση Αλλά κι από τους ψηλούς αριθμός ανάπτυξης που έχει πετύχει και συνέχισε να πετυχαίνει ελληνική οικονομία» υπογράμμισε στις ανακοινώσεις του για την επιδότηση καυσίμων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν «αποτυπώνουν οι πρωτοβουλίες μας και τις σωστές οικονομικές μας επιλογές

Όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν «αποτυπώνουν οι πρωτοβουλίες μας και τις σωστές οικονομικές μας επιλογές που αξιοποιούν την αύξηση του δημόσιου πλούτου προς όφελος της κοινωνίας, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να υπονομεύουν την πρόοδο της οικονομίας και απόδειξη είναι η χθεσινή αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από ακόμη έναν διεθνή οίκο».

«Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι τα νέα μέτρα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν οριστικά σε απόλυτο βαθμό τις συνέπειες μιας παγκόσμιας αναταραχές μπορούν όμως να τις αμβλύνουν να βάλουν ένα σημαντικό ανάχωμα στην ένταση τους. Συνεχίζουμε τη μάχη για το δίδυμο στόχο μας μέσα στην αβέβαιη διεθνή συγκυρία η κυβέρνηση να ανακουφίζει την κοινωνία, να απελευθερώνει την οικονομία αλλά πάντα μέσα στα όρια των δημοσιονομικών μας αντοχών. Τον Αύγουστο άλλωστε οικονομία βγαίνει από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας μια μεγάλη εθνική επιτυχία, η οποία κλείνει έναν πολύ επώδυνο τραυματικό κύκλο για τη χώρα όποιος ανοίξει το 2010» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και έστειλε το μήνυμα: 

«Σίγουρα οι διαδοχικές κρίσεις δυσκολεύουν την πορεία μας, όμως δεν αλλάζουν ούτε την προσπάθεια ούτε τον προορισμό μας να φτάσουμε σ’ αυτό τον προορισμό με σταθερότητα με συνέχεια και με συνέπεια».

Προτεινόμενα