Κυριάκος Μητσοτάκης για τις παρακολουθήσεις: «Οφείλω μία συγγνώμη στον Νίκο Ανδρουλάκη»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η εξομολόγηση του για τις παρακολουθήσεις

Σε μια εξομολόγηση προέβη ο πρωθυπουργός σε στενούς του συνεργάτες σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει επίσημα συγγνώμη στον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Μέγα και ασυγχώρητο λάθος δεν είχα ενημερωθεί» φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη μόλις ενημερώθηκε την Τετάρτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής ο πρωθυπουργός έκπληκτος ανακάλυψε πως η ΕΥΠ προχώρησε στην άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ χωρίς να ενημερώσει κανέναν στο Μέγαρο Μαξίμου, ως όφειλε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τεράστιο λάθος»

«Δεν το γνώριζα, δεν θα επέτρεπα ποτέ να παρακολουθείται το τηλέφωνο κανενός πολιτικού προσώπου» ανέφερε σε συνεργάτες του, τονίζοντας ότι ο χειρισμός του θέματος από τον διοικητή της ΕΥΠ ήταν ένα «τεράστιο λάθος».

Η εξέλιξη αυτή βρίσκεται πίσω και από το μήνυμα Γεραπετρίτη σε Ανδρουλάκη. Ο Υπουργός Επικρατείας ήθελε να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τα όσα είχαν αποκαλυφθεί.

«Οφείλω στον κ. Ανδρουλάκη μια συγγνώμη για το λάθος που έγινε» ακούστηκε να λέει ο πρωθυπουργός σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Δημόσια παρέμβαση του πρωθυπουργού αναμένεται τη Δευτέρα όπως έκαναν γνωστό κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή του να αναφερθεί στο θέμα της υπόθεσης των παρακολουθήσεων και ειδικά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Όπως εξηγούν, «ο πρωθυπουργός προφανώς και δεν θα περιμένει να ανοίξει η Βουλή. Θα κάνει δήλωση-τοποθέτηση τη Δευτέρα για το ζήτημα».

Θυμίζεται πως χθες, Παρασκευή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δεκτή την παραίτηση τόσο του στενού του συνεργάτη Γρηγόρη Δημητριάδη από τη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού όσο και του Διοικητή του ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων.

Related posts

Tpόμος για βασικό μάρτuρα της τpαγωδίας των Τέμπη

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση: Παραιτήθηκαν Παπασταύρου – Μπρατάκος

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη