Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα ανοίξει η πλατφόρμα και για παιδιά 12 ετών και πάνω»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα ανοίξει η πλατφόρμα και για παιδιά 12 ετών και πάνω»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σταδιακά θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς παιδιών 12 ετών και άνω

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός, κατά την περιοδεία του στη Μεσσηνία, τόνισε πως ο εμβολιασμός για τα παιδιά, δεν θα είναι υποχρεωτικός. Συνεπώς, οι γονείς μπορούν να πάρουν όποια απόφαση θελήσουν.

Συγκεκριμένα, συζητώντας με πολίτες, είπε ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα και για ηλικίες από 12 ετών και πάνω. Δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία σύμφωνα με τις έως στιγμής πληροφορίες από το ΑΜΠΕ.

Ξεκαθάρισε ότι οι γονείς θα έχουν την ευχέρεια να πάρουν την όποια απόφαση. Δεν πρόκειται ο εμβολιασμός για τα παιδιά να είναι υποχρεωτικός.

«Η κυβέρνηση θα ακούσει τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών. Επείγει και ο εμβολιασμός των νέων μας που αποτελούν σήμερα τον κύριο όγκο των νέων κρουσμάτων. Μπορούν να γίνουν επιταχυντές στη επιστροφή μας στην κανονικότητα» δήλωσε στο μεταξύ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί στην Επιτροπή Εμβολιασμών το επόμενο χρονικό διάστημα. Έτσι ώστε να δοθεί ή όχι το «πράσινο φως» στο Μαξίμου.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα ανοίξει η πλατφόρμα και για παιδιά 12 ετών και πάνω»

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη: Εμβολιάζονται με Pfizer οι 15-17 ετών

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη άνοιξε η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι έφηβοι από 15 έως 17 ετών.

Μετά και την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για εμβολιασμό των παιδιών που είναι γεννημένα μέχρι και 31/12/2005, οι γονείς των παιδιών αυτών μπορούν από σήμερα να κλείνουν ραντεβού για αυτά, με το εμβόλιο της Pfizer.

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet. Οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί, θα μπορεί να κανονίσει το ραντεβού. Επίσης, θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Μεγάλο βάρος της εκστρατείας εμβολιασμού πέφτει πλέον στις νεότερες ηλικίες, αλλά και σε μια σημαντική μερίδα πολιτών άνω των 50 που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει να εμβολιαστούν.

Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα έσπασε το φράγμα του 70% πλήρως εμβολιασμένων για τα άτομα άνω των 60 ετών. Συγκεκριμένα, στους πολίτες άνω των 60 ετών, το 71,5% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, το 75,5% έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση και το ποσοστό αυτό θα ανέλθει κοντά στο 80% αν υπολογίσουμε τα ραντεβού.

Για την ηλικιακή ομάδα 25-29, το 37% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 41%, ενώ για τους νέους 18-24, το 24% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση. Αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 29%.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα