Λαμία: Συναγερμός στο ΚΕΥΠ Λαμίας με τα περισσότερα από 50 θετικά κρούσματα κορονοϊού

Λαμία: Συναγερμός στο ΚΕΥΠ Λαμίας με τα περισσότερα από 50 θετικά κρούσματα κορονοϊού

Λαμία: Τα θετικά κρούσματα αφορούν σε νεοσύλλεκτους στρατιώτες

Λαμία: Συναγερμός έχει σημάνει στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) Λαμίας. Έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 50 θετικά κρούσματα κορονοϊού σε νεοσύλλεκτους στρατιώτες τις τελευταίες 3 μέρες.

Πρόκειται για περιστατικά που διαχειρίζεται αποκλειστικά ο Ελληνικός Στρατός. Τα κρούσματα στην πλειοψηφία τους είναι ασυμπτωματικά ή ασθενείς με ήπια νόσο. Το ΓΕΕΘΑ αναφέρει ότι άτομα που εντοπιστούν θετικά στον κορονοϊό, οφείλουν να παραμένουν εντός στρατοπέδου, μέχρι να ιαθούν.

Λαμία: Συναγερμός στο ΚΕΥΠ Λαμίας με τα περισσότερα από 50 θετικά κρούσματα κορονοϊού

Πέρα από τα θετικά κρούσματα στο ΚΕΥΠ Λαμίας, σφραγίστηκε το ΠΑΓΝΗ μετά τα 41 θετικά κρούσματα

Σε πλήρη καραντίνα είναι ολόκληρο το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) μετά τον εντοπισμό 41 θετικών κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης ανέφερε ότι η διασπορά οφείλεται στους συνοδούς ασθενών. Έτσι, για να μπει κάποιος πλέον στο νοσοκομείο θα πρέπει να έχει ειδική άδεια από τους διευθυντές κλινικών. Επίσης, στο νοσοκομείο λειτουργεί πια μία μόνο είσοδος.

Το σωματείο εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ διαφωνεί με την απόφαση αυτή και εξέδωσε την εξής ανακοίνωση

«Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταγγέλλει την απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου να κλείσει ΟΛΕΣ τις εισόδους/εξόδους του νοσοκομείου με λουκέτα και να αφήσει ανοιχτή μόνο την κεντρική είσοδο.

Αυτή η κίνηση της διοίκησης φανερώνει ότι δεν έχει κανένα πλάνο προστασίας, καμία στρατηγική και παίρνει επικίνδυνες αποφάσεις οι οποίες ΔΕΝ αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Δεν είναι δυνατόν ένα μεγάλο κτιριακό συγκρότημα, όπως είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με πάνω από 2000 εργαζόμενους και εκατοντάδες ασθενείς και συνοδούς, να εξυπηρετείται από μία μόνο είσοδο. Δημιουργεί ανασφάλεια και επικινδυνότητα σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού. Ενισχύει το συνωστισμό-συγχρωτισμό στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ: Να αφαιρεθούν τα λουκέτα από τις εξόδους κινδύνου ώστε να μπορούν να ανοιχτούν από τη μέσα μεριά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και να τηρηθεί η κείμενη νομοθεσία για την ασφάλεια. Να πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test σε χώρο έξω από το νοσοκομείο σε ΟΛΟΥΣ».

Προτεινόμενα