ΠΑΓΝΗ: Συναγερμός με τα περισσότερα από 40 θετικά κρούσματα στο νοσοκομείο

ΠΑΓΝΗ: Συναγερμός με τα περισσότερα από 40 θετικά κρούσματα στο νοσοκομείο

ΠΑΓΝΗ: Ανάμεσα στα θετικά κρούσματα συμπεριλαμβάνονται ασθενείς, γιατροί, νοσηλευτές και συνοδοί

ΠΑΓΝΗ: Περισσότερα από 40 κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Καταγράφηκαν κρούσματα στην Παθολογική, την Καρδιολογική, την Ογκολογική, Νευρολογική και Πνευμονολογική κλινική.

Συνολικά εντοπίστηκαν θετικοί 19 ασθενείς, 11 συνοδοί, 6 νοσηλευτές και 5 γιατροί. Σύμφωνα με τον διοικητή Γ. Χαλκιαδάκη αυτή η διασπορά εντός νοσοκομείου οφείλεται στη μη τήρηση μέτρων των συνοδών καθώς «παρά τις αυστηρές συστάσεις, μικρός αλλά δυστυχώς ικανός αριθμός συνοδών, λειτουργεί με προκλητικό τρόπο εισερχόμενος από άλλες εισόδους, παρακάμπτοντας και εκθέτοντας το προσωπικό του Νοσοκομείου».

Εξαιτίας της μεγάλης ενδονοσοκομειακής διασποράς αποφασίστηκε να μπουν λουκέτα και να κλείσουν οι πλάγιες είσοδοι.

Μάλιστα στην ανακοίνωση από μεριάς του νοσοκομείου, αναφέρονται τα εξής «Σε όλες τις περιπτώσεις, η διασπορά προέκυψε σύμφωνα με την αναφορά της Επιτροπής Λοιμώξεων. Από συνοδούς ασθενών, καθώς τα κρούσματα στο προσωπικό είναι μεμονωμένα. Ο εμβολιασμός σε υψηλό ποσοστό του Υγειονομικού Προσωπικού. Αλλά και η κατά κύριο λόγο καλή χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας αποτέλεσε ανάχωμα στη διασπορά».

ΠΑΓΝΗ: Συναγερμός με τα περισσότερα από 40 θετικά κρούσματα στο νοσοκομείο

Πέρα από τη μεγάλη διασπορά κρουσμάτων στο ΠΑΓΝΗ, περισσότερα από 3.000 κρούσματα αναμένονται σήμερα στη χώρα

Νέος μεγάλος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων αναμένεται και σήμερα 31/3. Μετά το χθεσινό μαύρο ρεκόρ με τα 4.340 κρούσματα, τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα παρουσιάζονται ανησυχητικά. Παρά το γεγονός ότι θα υπάρξει μία μικρή ύφεση σήμερα, αυτό δεν είναι αρκετό μιας και στα νοσοκομεία δίνεται μεγάλη μάχη.

Προτεινόμενα