Πόσα κρούσματα σήμερα 31/3: Περισσότερα από 3.000 τα σημερινά κρούσματα στη χώρα

Πόσα κρούσματα σήμερα 31/3: Τα κρούσματα αναμένεται να είναι λιγότερα από τα χθεσινά

Πόσα κρούσματα σήμερα 31/3: Λιγότερα από χθες αναμένεται να είναι τα σημερινά κρούσματα στη χώρα. Ωστόσο, η διασπορά εξακολουθεί να παραμένει μεγάλη και η ανησυχία για τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι διάχυτη.

Η πρόβλεψη είναι ότι οι σημερινές μολύνσεις θα ξεπεράσουν τις 3.000. Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 4.340 κρούσματα στη χώρα, δηλαδή αριθμός ρεκόρ. Επίσης χθες ανακοινώθηκαν 72 θάνατοι και οι διασωληνωμένοι ανήλθαν σε 741.

Πόσα κρούσματα σήμερα 31/3: Αναμένονται περισσότερα από 3.000

Πέρα από την πρόβλεψη των σημερινών κρουσμάτων 31/3, εξετάζεται παράταση του σχολικού έτους για 2 εβδομάδες

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή αναφέρθηκε στο σοβαρό ενδεχόμενο να γίνει παράταση του σχολικού έτους για δύο εβδομάδες τον Ιούνιο. Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, προτεραιότητα δίνεται στα Λύκεια και τα Γυμνάσια και έπειτα σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά.

Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, φαίνεται πως θα αλλάξει. Από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η απαγόρευση θα ξεκινά στις 22:00 αντί για τις 21:00 το βράδυ. Όσο για τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, αναμένεται κι αυτές να επιτραπούν άμεσα.

Τέλος όσον αφορά στο Πάσχα, είναι ακόμα άγνωστο τι θα ισχύσει. Πάντως η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφερε «Αυτή είναι η επιθυμία όλων των Ελλήνων να πάνε το Πάσχα στα χωριά τους και να ζήσουν όπως όλες τις χρονιές ένα ελληνικό Πάσχα, όμως αυτό δεν συνάδει με το ποσοστό εμβολιασμού μέχρι σήμερα. Μπορεί να είναι ο παππούς και η γιαγιά εμβολιασμένοι, αλλά δεν θα είναι τα παιδιά και πιθανότατα οι γονείς. Άρα αν πάνε, θα πρέπει να κρατούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας. Οι επιδημιολόγοι είναι πιο ειδικοί για να απαντήσουν σε αυτό».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα