Σχολεία: Πολύ πιθανή η παράταση του σχολικού έτους για δύο εβδομάδες τον Ιούνιο

Σχολεία: Τι ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή

Σχολεία: Στο σοβαρό ενδεχόμενο να παραταθεί το σχολικό έτος για δύο εβδομάδες αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας. Η κα. Ζέττα Μακρή σχολίασε ότι «Οι σχεδιασμοί είναι συγκεκριμένοι και εξαρτώνται από το πράσινο φως των λοιμωξιολόγων. Υπάρχει προτεραιότητα σε Γυμνάσια και Λύκεια για το άνοιγμα, γιατί λειτούργησαν λιγότερο δια ζώσης και υπάρχουν και οι πανελλαδικές εξετάσεις».

Όσον αφορά στα self tests, ανέφερε ότι οι μαθητές θα υποχρεώνονται να τα κάνουν σπίτι. Θα μπαίνουν στις σχολικές αίθουσες μόνο με υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα ή από το ίδιο το παιδί αν είναι ενήλικας. Το ίδιο θα ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς.

Έως τώρα, το 30% των εκπαιδευτικών έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν εθελοντικά με αδιάθετα εμβόλια.

Όσο για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, η κα. Μακρή ανέφερε ότι στόχος είναι να διεξαχθούν κανονικά τον Ιούνιο με μειωμένη ύλη κατά 30%. Ωστόσο, για τις προαγωγικές εξετάσεις δεν έχει παρθεί ακόμα απόφαση αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι.

Σχολεία: Ενδεχόμενο να παραταθεί το σχολικό έτος για 2 εβδομάδες

Τι ανέφερε ο ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης για το άνοιγμα των σχολείων

Ο κ. Παυλάκης ανέφερε «Χρειαζόμαστε να ανοίξουμε τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα για να κλείσουν μετά από δύο εβδομάδες για το Πάσχα; Μπροστά στο στόχο του να σταματήσει το τρίτο κύμα, θα πρέπει να θυσιαστεί. Τα σχολεία είναι τα τελευταία που θα σκεφτόμουν εγώ. Για τα καταστήματα ή θα γίνει click away και αν αυτό κρατήσει και δεν μας πάρει φαλάγγι ο ιός, συνεχίζουμε με περισσότερο άνοιγμα. Ξέρω τι θα μας κοστίσει το άνοιγμα. Η κυβέρνηση έχει πολύ περισσότερα στο μυαλό της, και έχει και όλη την οικονομία. Η οικονομία θα καταστραφεί αν το άνοιγμα δεν είναι σωστό. Οι αποφάσεις δεν είναι εύκολες, αλλά δυστυχώς πρέπει να παρθούν».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν