Πάσχα με απαγόρευση κυκλοφορίας: Το φετινό Πάσχα θα είναι με αποστάσεις και απαγορεύσεις

Πάσχα με απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι λέει η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου

Πάσχα με απαγόρευση κυκλοφορίας: Τις τελευταίες μέρες υπάρχει έντονη συζήτηση για το τι θα γίνει το φετινό Πάσχα. Θα γιορτάσουμε στα χωριά μας ή όχι; Ενώ όλοι θέλουμε να φύγουμε από την πόλη και να πάμε στα χωριά μας, αυτό ίσως και να μην είναι εφικτό.

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε «Αυτή είναι η επιθυμία όλων των Ελλήνων να πάνε το Πάσχα στα χωριά τους και να ζήσουν όπως όλες τις χρονιές ένα ελληνικό Πάσχα, όμως αυτό δεν συνάδει με το ποσοστό εμβολιασμού μέχρι σήμερα. Μπορεί να είναι ο παππούς και η γιαγιά εμβολιασμένοι, αλλά δεν θα είναι τα παιδιά και πιθανότατα οι γονείς. Άρα αν πάνε, θα πρέπει να κρατούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας. Οι επιδημιολόγοι είναι πιο ειδικοί για να απαντήσουν σε αυτό».

Ακόμα πρόσθεσε «αν τώρα θέλουν δύο εμβολιασμένα άτομα να πάνε μόνοι στο εξοχικό τους τα πράγματα είναι πιο εύκολα».

Πάσχα με απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα πιθανά σενάρια για το Πάσχα

Πέρα από το τι θα γίνει με την πιθανότητα απαγόρευσης κυκλοφορίας το Πάσχα, αυτά είναι τα νέα μέτρα του lockdown

Ενώ σε εξέλιξη είναι οι συζητήσεις για το τι θα γίνει με τον εορτασμό του Πάσχα. Από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα αλλάξουν ορισμένα μέτρα του lockdown. Συγκεκριμένα, το ωράριο για την απαγόρευση κυκλοφορίας θα αλλάξει. Θα μετατεθεί από τις 21:00 στις 22:00 το βράδυ.

Όσο για τις διαδημοτικές μετακινήσεις, αυτές θα επιτραπούν και πλέον θα μπορεί ο πολίτης να παίρνει το όχημά του. Τα δεδομένα για τα σχολεία και το λιανεμπόριο είναι ακόμα ρευστά και αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών λοιμωξιολόγων.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα