Λάρισα: Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε γυναικολόγο που έκανε αναρτήσεις κατά του εμβολιασμού

Λάρισα: Καμπάνα 3.000€ σε γυναικολόγο – Μετέδιδε μηνύματα κατά των εμβολίων

Λάρισα: Πρόστιμο «καμπάνα» από τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, σε γυναικολόγο, που μετέδιδε μηνύματα κατά των εμβολίων. Τον περασμένο Μάιο, είχε προκαλέσει σάλο με αναρτήσεις της κατά του εμβολιασμού. Συγκεκριμένα, η γυναικολόγος τόνιζε, μέσω του λογαριασμού της στο facebook, «Πείτε όχι στον εμβόλια κατά του Covid-19, μεγάλες παρενέργειες!!!». Μάλιστα, τότε σημείωνε πως πως υπάρχουν θεραπείες για τον κορωνοϊό, που έχουν πιο γρήγορα αποτελέσματα. Η συγκεκριμένη ανάρτηση είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου τότε, αλλά κατέβηκε αμέσως μετά τις έντονες αντιδράσεις.

Στην συνέχεια η γυναικολόγος μιλούσε για πολλούς νεκρούς στην χώρα μας από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Έλεγε στον κόσμο να «είναι γενναίος» σημειώνοντας πως «ο λαός έχει αντιληφθεί την αλήθεια». Έκλεινε δε λέγοντας «όχι στην παγκοσμιοποίηση» και πως… «η Γη φτάνει για όλους».

Τα όσα είχε τότε υποστηρίξει, είχαν προκαλέσει την άμεση αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, που την κάλεσε να απολογηθεί στο πειθαρχικό για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Η γυναικολόγος απολογήθηκε στις 10 Ιουνίου, ενώ στις 16 Ιουλίου εκδόθηκε η απόφαση με την οποία της επιβλήθηκε «πρόστιμο ποσού τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) και συγκεκριμένα του άρθρου 17 παρ. 9 και 10, καθώς και του άρθρου 319 παρ. 1δ του Ν. 4512/2018, ήτοι για παραπλάνηση και παραπληροφόρηση των συμπολιτών μας, με μη τεκμηριωμενες και επιστημονικά παραδεκτές απόψεις γύρω από την Covid-19 και τον εμβολιασμό, που κλόνισαν την πίστη των πολιτών προς το ιατρικό λειτούργημα».

Η ποινή της γυναικολόγου της Λάρισας

Όπως εξηγεί στο protothema.gr ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, η απόφαση κοινοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Ιουλίου:

«Οι ποινές που μπορεί να ασκήσει το πειθαρχικό του προέδρου είναι από γραπτή επίπληξη ή χρηματικό πρόστιμο το ανώτερο μέχρι 5 χιλ. ευρώ. Τα λεγόμενα της και οι σκέψεις τις, όπως αυτές εκφράστηκαν με αναρτήσεις στα social media, ήταν παραπλανητικά και αντίκεινται στα άρθρα του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας. Δημιουργεί δυσπιστία και διχάζει το κοινό».

Στην απολογία της η γυναικολόγος ισχυρίστηκε πως έχει κάθε δικαίωμα να γράφει στο Facebook ό,τι εκείνη πιστεύει και θεωρεί σωστό:

«Στην απολογία της ισχυρίστηκε πως αυτές είναι απόψεις της και έχει το δικαίωμα να γράφει στο facebook ό,τι εκείνη νομίζει. Είπε πως αυτό δεν πρέπει να διώκεται πειθαρχικά ή ενδεχομένως και ποινικά. Όσα ισχυρίστηκε ανατράπηκαν όλα από τη νομολογία που επικαλείται στην απόφασή της η δικηγόρος μας. Τα όσα ισχυρίστηκε στην ανάρτηση της είχαν επιπτώσεις και στο νομό Λάρισας, αλλά και ευρύτερα. Την σελίδα της, την είδαν άτομα από όλη την χώρα. Ο κόσμος να συνεχίσει να εμβολιάζεται και να μην επηρεάζεται από κανέναν, το εμβόλιο θα μας επιστρέψει στην κανονικότητα και στην ελευθερία».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, προκειμένου να ενισχύσει τον εμβολιαστικό αγώνα προχώρησε χθες και σε μια συμβολική κίνηση. Η 15,5 ετών κόρη του μετά από δική της απόφαση θέλησε να εμβολιαστεί και να είναι η πρώτη έφηβος που εμβολιάστηκε στη Λάρισα: «Εγώ εμβολίασα και την κόρη μου 15,5 ετών, γιατί θέλαμε να παρακινήσουμε τους εφήβους, ώστε να μην φοβηθούν τίποτα και να εμβολιαστούν».

Related posts

Κατάρρευση σχολείου: Νεκροί πολλοί από τους μαθητές – Σκηνές πανικού στα ερείπια

Ανακοίνωση για το Ίντερνετ στην Αθήνα – Τι θα γίνει σε όσους έχουν Cosmote

Χωρίς τον Νίκο Ευαγγελάτο από σήμερα η ελληνική τηλεόραση – Το συγκινητικό του αντίο