Λευκό Βέλος: Αυτό είναι το γρηγορότερο τρένο στην Ελλάδα – Αγγίζει ταχύτητα 200 χλμ. την ώρα

Λευκό Βέλος: Πότε αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο δρομολόγιο

Λευκό Βέλος: Στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και ένα μήνα το πολυτελές τρένο νέας γενιάς. Πρόκειται για το τρένο «Λευκό Βέλος», το οποίο κατέφθασε πριν ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη. Είναι το τρένο ETR 470 από Ιταλία.

Το τρένο κατέφθασε στην Ελλάδα στις 16/1 και όταν θα είναι πια έτοιμο. Θα πραγματοποιήσει το πρώτο δρομολόγιο στις 25 Μαρτίου από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα. Η επιλογή της ημέρας αυτής είναι συμβολική και συνδέεται με το φετινό εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Το τρένο αυτό είναι το γρηγορότερο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, αφού αγγίζει ταχύτητα έως και 200 χλμ την ώρα! Έτσι, αναμένεται να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα σε μόλις 3 ώρες και 15 λεπτά! Πρόκειται για ένα πολυτελές τρένο με 9 βαγόνια, στο οποίο τα 5 είναι οικονομικής θέσης. Από τα εναπομείναντα βαγόνια, τα 3 είναι πρώτης θέσης και 1 για εστιατόριο-καφέ.

Το τρένο θα έχει συνολική χωρητικότητα 475 επιβατών.

Προς το παρόν, η αμαξοστοιχία έχει σταθμεύσει στο σταθμό της Τιθορέας για να κάνει δοκιμές στη γραμμή έως και το Λιανοκλάδι. Ο βασικός στόχος είναι να μπορέσει να πιάσει ταχύτητα 200 χιλιομέτρων ανά ώρα και να πραγματοποιήσει με ασφάλεια τη διαδρομή μεταξύ Κάτω Τιθορέας και Ρεγγινίου. Καθώς και από Μώλο έως Λιανοκλάδι. Με αυτή την ταχύτητα θα διασχιστεί και η σύγχρονη σήραγγα του Καλλιδρόμου.

Μερικές φωτογραφίες του Λευκού Βέλους, του γρηγορότερου τρένου στην Ελλάδα

Λευκό Βέλος: Αυτό είναι το γρηγορότερο τρένο στην Ελλάδα

Λευκό Βέλος: Αυτό είναι το γρηγορότερο τρένο στην Ελλάδα

Λευκό Βέλος: Αυτό είναι το γρηγορότερο τρένο στην Ελλάδα

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα