ΤΡΑΙΝΟΣΕ «Λευκό Βέλος»: Έφτασε στη Θεσσαλονίκη το πολυτελές τρένο νέας γενιάς

ΤΡΑΙΝΟΣΕ «Λευκό Βέλος»: Στις 25 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα

ΤΡΑΙΝΟΣΕ «Λευκό Βέλος»: Κατέφθασε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, το σύγχρονο τρένο νέας γενιάς. Πρόκειται για το τρένο «Λευκό Βέλος» το οποίο έφτασε στο μηχανοστάσιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα του Σαββάτου. Το τρένο έφτασε δύο μέρες νωρίτερα από τον προγραμματισμό. Πρόκειται για το τρένο ETR 470 το οποίο κατέφθασε από την Ιταλία.

Το τρένο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από την Ιταλία προς την Ελλάδα στις 4 Ιανουαρίου. Ωστόσο, εξαιτίας των έκτακτων καιρικών συνθηκών, αναχώρησε τελικά την περασμένη εβδομάδα από το εργοστάσιο της Alstom στο Σαβιλιάνο της Βόρειας Ιταλίας.

Το τρένο έφτασε νωρίτερα στην Ελλάδα. Ενώ ήταν προγραμματισμένο να φτάσει σήμερα 18/1, ήρθε το Σάββατο 16/1. Τις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιοηθούν δοκιμές για την απόδοσή του, αλλά και ορισμένες τελευταίες πιστοποιήσεις. Το τρένο θα πρέπει να είναι εν τέλει έτοιμο, να πραγματοποιήσει την πρώτη διαδρομή από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα στις 25 Μαρτίου. Η επιλογή της ημέρας είναι συμβολική προς τιμή των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ «Λευκό Βέλος»: Έφτασε στη Θεσσαλονίκη το τρένο νέας γενιάς

Το τρένο θα πραγματοποιεί τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα και αντίστροφα μέσα σε 3 ώρες και ένα τέταρτο!

Σε 3 ώρες και ένα τέταρτο θα είναι η διαδρομή με το τρένο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Το τρένο θα αποτελείται από εννέα (9) βαγόνια, εκ των οποίων τα πέντε (5) είναι οικονομικής θέσης. Ενώ τα τρία (3) πρώτης θέσης και ένα (1) καφέ-εστιατόριο.

Το τρένο θα μπορεί να μεταφέρει περισσότερους από 475 επιβάτες και θα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα έως και 200 χλμ. την ώρα.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα