Λειτουργία σχολείων: Πρώτα θα ανοίξουν τα Λύκεια και μετά τα Γυμνάσια – Τι θα γίνει με τα self tests

Λειτουργία σχολείων: Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή

Λειτουργία σχολείων: Στο άνοιγμα των σχολείων αναφέρθηκε η κα. Ζέττα Μακρή, υφυπουργός Παιδείας σήμερα το πρωί. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «πρώτα θα ανοίξουν τα Λύκεια». Ακόμα πρόσθεσε «η δική μας πρωτοβουλία είναι να επανέλθουμε ταυτόχρονα σε όλες τις βαθμίδες, στην δια ζώσης εκπαίδευση. Όμως επειδή φαίνεται ότι αυτό θα γίνει σταδιακά, θα γίνει με προτεραιότητα στα Λύκεια και μετά στα Γυμνάσια και αργότερα στα υπόλοιπα σχολεία».

Σχετικά με τα self tests σχολίασε «εκτός από την υποχρέωση αυτοεξέτασης των παιδιών, που θα διευκρινιστεί τις επόμενες ημέρες τι και πώς θα γίνεται. Έχει θεσπιστεί η αυτοεξέταση και για τους καθηγητές και για το υπόλοιπο προσωπικό των σχολείων».

Ενώ, τέλος, για την παράταση του σχολικού έτους, ανέφερε «εάν παραταθεί, δεν θα είναι για περισσότερο από δύο εβδομάδες. Όμως δεν θα μειωθούν οι διακοπές του Πάσχα».

Πέρα από τη λειτουργία στα σχολεία, αυτά είναι τα νέα μέτρα lockdown που ανακοινώθηκαν χθες

Χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα επιπρόσθετα μέτρα στο lockdown. Πρόκειται για δύο μέτρα χαλάρωσης, τα οποία ωστόσο δεν σημαίνουν ότι ο κόσμος πρέπει να εφησυχάσει.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι από το Σάββατο 3/4 θα επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο με τον κωδικό 6 με χρήση οχήματος. Η μετακίνηση από δήμο σε δήμο θα επιτρέπεται μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Επίσης, από τη Δευτέρα 5/4 ανοίγει το λιανεμπόριο. Ο πολίτης θα πρέπει να κλείνει ραντεβού για click in shop ή click away. Θα στέλνει μήνυμα στο 13032 για 1 φορά τη μέρα με αγορές με το χρονικό περιορισμό των 3 ωρών. Δεν ανοίγουν πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα.

Related posts

Θρήνος για τον 20χρονο Μιχάλη που σκοτώθηκε σε τροχαίο ενώ επέστρεφε από πανηγύρι

Τραγωδία στην Αττική Οδό

Τέρμα ό,τι ξέρατε: Ψάρεμα μόνο με… άδεια από εδώ και πέρα – Αλλάζουν όλα για τους ερασιτέχνες ψαράδες