Λεπέν: «Αν εκλεγώ η Γαλλία θα φύγει από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ»

Λεπέν: Οι υποσχέσεις της στους προεκλογικούς γύρους

Την έξοδο της Γαλλίας από την συμμαχία του ΝΑΤΟ δήλωσε η υποψήφια πρόεδρος την Γαλλίας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως η θα αφαιρεί η Γαλλία από το ΝΑΤΟ, αν αναλάβει τα ηνία της χώρας.

Η Μαρίν Λεπέν, κατά την προεκλογική εκστρατεία για τον δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, υπόσχεται την έξοδο από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Και φέρνει ως παράδειγμα την περίοδο από το 1966 έως το 2009, που η Γαλλία ήταν εκτός της Συμμαχίας.

Την ίδια ώρα, η Μαρίν Λεπέν δηλώνει ότι δεν θέλει να εγκαταλείψει «την εφαρμογή του άρθρου 5 που αφορά τη συλλογική άμυνα» στη Συμμαχία.

«Σε περίπτωση εκλογής μου, θέλω την πολιτική από το 1966 έως το 2009, η οποία σε καμία περίπτωση δεν συνεπαγόταν υποταγή στη Μόσχα», είπε. «Απλώς δεν θα θέσω ποτέ τις ένοπλες δυνάμεις μας υπό μια διοίκηση που δεν υπόκειται στη γαλλική εθνική κυριαρχία, ούτε υπό μια στρατιωτική διοίκηση του ΝΑΤΟ, ούτε σε μια μελλοντική ευρωπαϊκή διοίκηση», υποσχέθηκε. «Επομένως, δεν θα προτείνω την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ, αλλά την ολοκληρωμένη διοίκηση του, όπως συνέβη από το 1966 έως το 2009 », επέμεινε η Μαρίν Λεπέν.

Περισσότερες δηλώσεις από την προεκλογική εκστρατεία της Λεπέν

«Μόλις τελειώσει ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος και διευθετηθεί με συνθήκη ειρήνης, θα μιλήσω για την υλοποίηση μιας στρατηγικής προσέγγισης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας», συμπλήρωσε. Μεταρρύθμιση της Ε.Ε εκ των έσω Η Μαρίν Λεπέν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αρνήθηκε ότι θέλει να αποχωρήσει η Γαλλία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά όπως είπε η ίδια θέλει «να τη μεταρρυθμίσει εκ των έσω». «Δεν πιστεύω ότι η αποχώρηση από πολυμερείς οργανισμούς συνιστά απόσυρση ή καθυστέρηση. Το λέω ακόμη πιο πρόθυμα αφού το Frexit δεν είναι δικό μας έργο », συνέχισε η Λεπέν, μιλώντας για την εξωτερική πολιτική του κόμματός της. Ενώ η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανιζόταν στα προεδρικά προγράμματά της το 2012 και του 2017, πλέον δεν αποτελεί προεκλογική δέσμευση. Η υποψήφια του RN επέκρινε την Ευρωπαϊκή Ένωση και μιλώντας για το Brexit σχολίασε:

Όταν η Βρετανία έφυγε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η γαλλική άρχουσα τάξη μίλησε για μια εθνική υποχώρηση και προέβλεψε έναν κατακλυσμό για τους Άγγλους. Ωστόσο, δεν έγινε. Οι Βρετανοί έχουν περάσει από τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, την οποία δεν άντεξαν ποτέ, στη φιλόδοξη ιδέα της Παγκόσμιας Βρετανίας. Επαναλαμβάνω, αυτό δεν είναι στο δικό μας πρόγραμμα. Θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση εκ των έσω, αλλά όσο περισσότερο απελευθερωνόμαστε από το στενό μανδύα των Βρυξελλών παραμένοντας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο περισσότερο θα στραφούμε προς τον ευρύτερο κόσμο. Μου φαίνεται ότι αυτό το κατάλαβαν καλά οι Άγγλοι. Τέλος στη συνεργασία με Γερμανία Παράλληλα, η Λεπέν διαπιστώνει «ασυμβίβαστες» διαφορές μεταξύ των στρατιωτικών προγραμμάτων της Γαλλίας και της Γερμανίας και δηλώνει: «Θα σταματήσουμε όλες τις συνεργασίες μας με τη Γερμανία», όπως είπε.

Η ίδια αναφέρθηκε στην ανανέωση του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας της Γαλλίας με μαχητικά αεροσκάφη Rafale. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στη Γαλλία Οι πολιτικοί αναλυτές στη Γαλλία προσπαθούν να ανιχνεύσουν τις μεταφορές των ψήφων από τον πρώτο στον δεύτερο γύρο. Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις γίνεται εκτενή αναφορά στις ψήφους που θα πάρουν Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών από τους ψηφοφόρους των υποψηφίων που έμειναν εκτός. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο τι θα πράξουν στον δεύτερο γύρο οι 7.714.574 ψηφοφόροι που στήριξαν τον Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο επικεφαλής του κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία» ζήτησε από τους ψηφοφόρους του να μην δώσουν «ούτε μια ψήφο στη Μαρίν Λεπέν», το 23% προτίθεται να την ψηφίσει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop-Fiducial που έκανε για λογαριασμού του LCI και του TF1. Το 33% των ψηφοφόρων του Μελανσόν δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον Μακρόν, ενώ το 44% προσανατολίζεται στην αποχή.

Τα πρώτα στατιστικά της μάχης Μακρόν – Λεπέν

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο επικεφαλής του κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία» ζήτησε από τους ψηφοφόρους του να μην δώσουν «ούτε μια ψήφο στη Μαρίν Λεπέν», το 23% προτίθεται να την ψηφίσει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop-Fiducial που έκανε για λογαριασμού του LCI και του TF1. Το 33% των ψηφοφόρων του Μελανσόν δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον Μακρόν, ενώ το 44% προσανατολίζεται στην αποχή.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 76% των ψηφοφόρων του ακροδεξιού Ζεμούρ θα την υπερψηφίσει, ενώ το 20% δηλώνει πως θα απόσχει. Από τους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς, η Βαλερί Πεκρές, η οποία τάχθηκε κατά της Λεπέν, το 35% εμφανίζεται έτοιμο να την υπερψηφίσει στον δεύτερο γύρο, ένα άλλο 35% ψηφίζει Μακρόν, ενώ το 30% επιλέγει την αποχή.

Ως προς τους ψηφοφόρους των μικρότερων κομμάτων, η μεγάλη πλειονότητα αυτών που τοποθετούνται στη Δεξιά θα ψηφίσουν τη Λεπέν στο δεύτερο γύρο, η μεγάλη πλειονότητα των ψηφοφόρων του Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Κομμουνιστικού Κόμματος θα ψηφίσουν τον Μακρόν, ενώ στους Οικολόγους οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους τάσσονται υπέρ του Μακρόν, αν και το 38% δηλώνει πως θα απόσχει.

Τέλος, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές και δημοσκόπους, μεταξύ των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους που δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο, αυτοί που θα επέλεγαν την Λεπέν αν αποφάσιζαν να ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο, είναι πολύ περισσότεροι από εκείνους που θα επέλεγαν τον Μακρόν.

Ηλεκτρονική διαβούλευση για τους ψηφοφόρους του Μελανσόν χωρίς την επιλογή «Λεπέν» Ο Ζαν Λικ Μελανσόν κάλεσε τους ψηφοφόρους του σε ηλεκτρονική διαβούλευση, μέσω της κομματικής πλατφόρμας Popular Action, για το τι θα ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών. Πρόκειται για μια ηλεκτρονική ψηφοφορία, στο πλαίσιο της οποίας οι ψηφοφόροι θα κληθούν ενόψει του δεύτερου γύρου των γαλλικών εκλογών να επιλέξουν αν επιθυμούν ψήφο στον Μακρόν, λευκή ψήφο ή αποχή, ενώ δεν προσφέρεται η επιλογή «Μαρίν Λεπέν».

Ο Μελανσόν, σε σχετική επιστολή του, διευκρινίζει ότι το αποτέλεσμα αυτής της διαβούλευσης «δεν πρέπει να ερμηνευτεί ως οδηγία που δίνεται σε οποιονδήποτε».

Related posts

Έγραψε 4 λέξεις στην τελευταία σελίδα: Ανατριχιάζει το τελευταίο σημείωμα της 11χρονης, η αποκάλυψη της δασκάλας της

Δείτε Πόσο ρεύμα καίει ο ανεμιστήρας δαπέδου και ο ανεμιστήρας οροφής και Πόσο ρεύμα καίει το κλιματιστικό

«Έφυγε» από τη ζωή ο ιδιοκτήτης πασίγνωστων ψητοπωλείων