Λήμνος: Έφτασε στο νησί η βλέννα της Κωνσταντινούπολης

Λήμνος: Έφτασε στο νησί η βλέννα της Κωνσταντινούπολης

Λήμνος: Η βλέννα της Κων/πόλης μόλυνε και το νησί.

Λήμνος: Η βλέννα έφρασε και στις ακτές της Ίμβρου. Ο φόβος να γεμίσουν βλέννα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου επαληθεύτηκε. Εν μέσω τουριστικής περιόδου οι θάλασσες γέμισαν με τη βλέννα από τη θάλασσα του Μαρμαρά.

Η βλέννα που ως επιδημιολογική βόμβα έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη Θάλασσα του Μαρμαρά. Κυρίως έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στον τουρισμό και στην αλιεία. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, έκανε την εμφάνιση της στην παραλία του Αγίου Σώζοντα και όχι μόνο.

Λουόμενοι της παραλίας στο Ρωμέικο Γιαλό ανέφεραν στον FM100, πως παρατήρησαν βλέννα και στην συγκεκριμένη παραλία. Η συνήθης ερώτησε είναι αν η ουσία αυτή είναι βλαβερή για τον ανθρώπινο οργανισμό ή όχι.

Για την ώρα, απάντηση στο ερώτημα δεν υπάρχει! Ο Δήμος Λήμνου προχώρησε στη λήψη δείγματος από τις παραλίες του νησιού, ώστε τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Λήμνος: Έφτασε στο νησί η βλέννα της Κωνσταντινούπολης

Στη Λήμνο έφτασε η βλέννα του Μαρμαρά

Σύμφωνα τώρα με δημοσιογράφο του CNN Τurk, ο προβληματισμός είναι τεράστιος στο τουριστικό νησί της Ίμβρου. Μάλιστα, σε πολλά σημεία η θάλασσα δε φαίνεται, αφού η βλέννα έχει καλύψει όλη την επιφάνειά της. Ιδιαίτερα απειλείται το αλιευτικό λιμάνι της Ίμβρου. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ξεκινήσει με συνεργεία τον καθαρισμό των ακτών, ωστόσο, σε όλο το νησί υπάρχει τεράστιος φόβος, μήπως χαθεί μέρος ή και ολόκληρη τουριστική περίοδος.

«Αυτή την εικόνα εδώ και κάποιο διάστημα δυστυχώς την συνηθίσαμε στον Μαρμαρά. Η εικόνα δεν είναι από τον Μαρμαρά, αλλά από τον τουριστικό παράδεισο του Βόρειου Αιγαίου την Ίμβρο. Από την βλέννα που έχει καλύψει την επιφάνεια η θάλασσα δεν φαίνεται», ανέφερε ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Λήμνος: Δείτε τις δηλώσεις του Τούρκου δημοσιογράφου

Προτεινόμενα