Λίνα Κλείτου: «Όποιος στα 16 κλέβει για λίγα, στα 20 μπορεί να σκοτώσει για λιγότερα!»

Λίνα Κλείτου: Η δήλωση της δημοσιογράφου για τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη

Η δημοσιογράφος Λίνα Κλείτου, προέβη σε νέα δήλωση για τον πυροβολισμό που δέχθηκε στο κεφάλι ο 16χρονος Ρομά στη Θεσσαλονίκη και προκάλεσε αίσθηση.

«Θέλω να σας θυμίσω ότι πριν από μερικά χρόνια, κάποιο Φλεβάρη, δύο ρομά έλιωσαν κυριολεκτικά μια γυναίκα, πηγαίνοντας και με βαριά πρόθεση μπρος πίσω με το αυτοκίνητο, για να της πάρουν μια αλυσίδα από τον λαιμό. Η γυναίκα αυτή πέθανε.

Δεν ξέρω αν άξιζε αυτή η ανθρώπινη ζωή για 50 ευρώ. Τότε δεν βγήκε κανείς στους δρόμους, δεν έκαψε κανένας κανέναν καταυλισμό, δεν πήγε να πετάξει πέτρες και γενικώς επειδή έχω και μια νομική παιδεία και ξέρω ότι το έγκλημα εχει και διαβάθμιση ως προς την απόδοση της τιμωρίας ή της αξιολόγησής του, δεν μπορώ να μπω σε κανέναν λαϊκισμό να συμψηφίζω τις ζωές με 20άρικα ή 50αρικα.

Εύχομαι και το παιδί το συγκεκριμένο να γίνει καλά και να επανέλθει. Αλλά να επανέλθει σε μια κανονική και όχι σε μια παραβατική ζωή….» είπε αρχικά η Λίνα Κλείτου.

Λίνα Κλείτου: Η συνέχεια της δήλωσης της

«Το ηθικό δίδαγμα και το ρητό αυτής της ιστορίας είναι ότι όποιος κλέβει για λίγα στα 16, στα 20 μπορεί να σκοτώσει για λιγότερα!» πρόσθεσε η δημοσιογράφος προκαλώντας την αντίδραση του Βαγγέλη Παπαδημητρίου που έκπληκτος σχολίασε «Τι είναι αυτά που λέτε τώρα!».

«Κι αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η πολιτεία έχει διαχρονικές ευθύνες γιατί χαϊδεύει αυτού του είδους την παραβατικότητα, γιατί ποτέ δεν μπόρεσε να επιβάλλει κανόνες ενσωμάτωσης», συνέχισε απτόητη η Λίνα Κλείτου και πρόσθεσε ότι πρέπει «Να αφήσουμε πίσω τους λαϊκισμούς και την εκμετάλλευση πολιτικών γεγονότων».

«Είναι λάθος πολιτικές παρατάξεις να επιχειρούν να αξιοποιήσουν αυτά τα συμβάντα προς όφελός τους» κατέληξε η δημοσιογράφος.

Related posts

Ενυδρείο «θησαυρός» με 2.000 ψάρια στη Θεσσαλονίκη: Θα εγκαινιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2023

Πέθανε χωρίς να τον βοηθήσει κανείς σε πολυσύχναστο δρόμο: Ο 42χρονος «έσβησε» ξαφνικά μπροστά στα μάτια των περαστικών

Σαν ταινία στον κινηματογράφο: Θεσσαλονικιός βρήκε τον σκύλο του, που είχε χαθεί το 2017 και η αντίδρασή του προκαλεί συγκίνηση

Του έκανε παρατήρηση και εκείνος τον σκότωσε: Νεκρός 43χρονος πατέρας 3 παιδιών με μια σφαίρα στο κεφάλι

Έμεινε μισός με λευκά μαλλιά και μούσια: Άλλος άνθρωπος ο Βασίλης Καρράς μετά την χειρουργική επέμβαση

Στα «λευκά» η Θεσσαλονίκη: Οι πρώτες χιονοπτώσεις σε Χορτιάτη και Φίλυρο

Για να μην ξεχαστεί ο χαμός του: Γκράφιτι με τον Άλκη να προστατεύει παιδιά με όλες τις φανέλες

Η κουζίνα των Ρομά έρχεται στη Θεσσαλονίκη: Ανοίγει το πρώτο εστιατόριο που θα σερβίρει πιάτα με παραδοσιακές συνταγές τους

«Χτίστηκε» γέφυρα ζωής για ανήλικο παιδί στη Θεσσαλονίκη: Το παιδάκι μεταφέρθηκε εμπύρετο και με σπασμούς