Λουκάς Νομικός: Ο εφοπλιστής κέρδισε τη δικαστική διαμάχη με την κόρη του, Μυρτάλη, που είχε συμμετάσχει στο The Voice

Λουκάς Νομικός: Κέρδισαν τη μάχη με την κόρη του, που συμμετείχε στο The Voice

Λουκάς Νομικός: Κέρδισε τη μάχη απέναντι στην κόρη του, που συμμετείχε στο The Voice

Λουκάς Νομικός: Στα δικαστήρια ο εφοπλιστής με την κόρη του, Μυρτάλη από το The Voice. Γιατί θεωρήσαν οι δικαστές, ότι ο Λουκάς Νομικός δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώνει διατροφή ύψους 5.277€ το μήνα, για την κόρη του;

Κέρδισε τη δικαστική διαμάχη με την κόρη του Μυρτάλη ο εφοπλιστής Λουκάς Νομικός. Η δικαστική διαμάχη αφορούσε τη μηνιαία διατροφή για τις σπουδές της, σε Πανεπιστήμιο της Αμερικής. Στις 15 Απριλίου του 2021 το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, αποφάσισε ότι ο Λουκάς Νομικός δεν είναι υποχρεωμένος πια να πληρώνει τη μηνιαία διατροφή ύψους 5.277 ευρώ. Με τα στοιχεία που προσκόμισε στο Δικαστήριο απέδειξε, ότι η ενήλικη κόρη του δεν ήθελε τα χρήματα για τις σπουδές της στην Αμερική. Ήθελε να ζει υπερπολυτελή βίο με τα χρήματα του πατέρα της.

Γιατί είναι στα δικαστήρια Μυρτάλη και Λουκάς Νομικός;

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, η Μυρτάλη Νομικού τον Οκτώβριο του 2015 πήγε στην Αγγλία με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών της Λουκά και Υβόννη προκειμένου να σπουδάσει στην δραματική σχολή EAST15 του Πανεπιστημίου του Essex. Μετά από ένα χρόνο σπουδών και πριν τις ολοκληρώσει, μετέβη με τη συναίνεση του πατέρα της και την πλήρη κάλυψη των εξόδων της από αυτόν, στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών. Γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο American Musical and Dramatic Academy, όπου ολοκλήρωσε δυο έτη σπουδών με αντικείμενο το μιούζικαλ. Αποφοίτησε στις 25 Μαΐου 2018.

Τότε η Μυρτάλη εξέφρασε την επιθυμία να ξεκινήσει νέο κύκλο σπουδών στο Πανεπιστήμιο New School της Νέας Υόρκης, για την απόκτηση πτυχίου μπάτσελορ διάρκεια δύο ετών. Το κόστος των διδάκτρων έφτανε τα 18.525 δολάρια για το χειμερινό εξάμηνο του 2018. Για το εαρινό εξάμηνο του 2019 έφτανε στα 15 309 δολάρια. Μάλιστα είχε και υποτροφία 2.500 δολαρίων που της χορηγήθηκε με τη εγγραφή της. Αυτό σημαίνει ότι αντί για 18525 δολάρια στο πρώτο εξάμηνο θα έδινε 16025 δολάρια.

Λουκάς Νομικός: Κέρδισε τη μάχη απέναντι στην κόρη του, που συμμετείχε στο The Voice

Η δικαστική διαμάχη της Μυρτάλης με τον πατέρα της Λουκά Νομικό

Ωστόσο αυτή η κίνησή της βρήκε αντίθετο τον πατέρα της. Εκείνος, επικαλούμενος οικονομική αδυναμία να καλύψει τη σχετική δαπάνη για τις περαιτέρω σπουδές, της αρνήθηκε να την χρηματοδοτήσει. Η Μυρτάλη, σύμφωνα με τα δικόγραφα της υπόθεσης, προχώρησε στην εγγραφή στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο τον Ιούνιο του 2018. Στις 9 Αυγούστου του ίδιου έτους κατέβαλε το ποσό των 4061 δολαρίων, το οποίο απαιτούνταν για την εγγραφή της.

Λόγω του ότι ο πατέρας της Λουκάς Νομικός είχε αδυναμία να καλύψει τις σχετικές δαπάνες, καθώς και να δώσει επιπλέον χρήματα για τη διαβίωση της Μυρτάλης στην Νέα Υόρκη, η κόρη του προσέφυγε στις 25 Ιουλίου του 2018 στα Δικαστήρια. Ζητούσε να της επιδικαστεί προσωρινά ανάλογη διατροφή λόγω της αδυναμίας της να διατρέφει τον εαυτό της, συνέπεια των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο New School. Όπως ισχυρίζονταν δεν μπορούσε να εργαστεί. Τα συγκεκριμένα ασφαλιστικά μέτρα της Μυρταλής κατά του πατέρα της συζητήθηκαν. Το Δικαστήριο αποφάσισε ο επιχειρηματίας να προκαταβάλλει σε αυτήν προσωρινά ως συνεισφορά του στην ανάλογη διατροφή της. 3866 ευρώ τον μήνα για το χρονικό διάστημα από την επίδοση των αιτήσεων και μέχρι την έκδοση απόφασης επί της κρινόμενης αγωγής. Το ποσό των 3866 ευρώ αυξήθηκε σε 5277 ευρώ. Η Μυρτάλη επικαλέστηκε εκ νέου αύξηση στα δίδακτρα του Πανεπιστημίου.

Λουκάς Νομικός: Όσα προσκόμισε η δικηγόρος του, στο δικαστήριο.

Η δικηγόρος Κατερίνα Γιαμπούρανη, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση για λογαριασμό του Λουκά Νομικού, προσκόμισε στο Δικαστήριο σχετικά στοιχεία. Αυτά αποκάλυπταν, ότι κατά το επίδικο χρονικό διάστημα η Μυρτάλη Νομικού δεν αποδείκνυε με έγγραφα, την φοίτησή της στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Ακόμα δεν αποδείκνυε την παρουσία της στην Αμερική, αλλά βρισκόταν στην Ελλάδα και μάλιστα συμμετείχε στον μουσικό διαγωνισμό The Voice. Ο Λουκάς Νομικός ισχυρίστηκε επίσης ότι η Μυρτάλη «Έχει διακόψει κάθε επικοινωνία μαζί του, έχοντας να επικοινωνήσει με τον πατέρα της για τρία χρόνια, παρά τις παρακλήσεις του. Επιδεικνύει προς αυτόν απαξιωτική περιφρονητική και αχάριστη συμπεριφορά. έτσι εκδηλώνει έλλειψη σεβασμού, αγάπης και απώλειας κάθε είδους συναισθήματος προς αυτόν.

Μοναδικός σκοπός είναι η οικονομική του εκμετάλλευση και δηλώνοντας ότι επιθυμεί μόνο τα χρήματά του. Δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το πρόσωπό του, την υγεία, την εργασία και την καθημερινότητά του. Σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης άλλαξε το επώνυμό της και χρησιμοποιεί το επώνυμο της μητέρας της.

Έχει καταστρώσει σχέδιο ολοκληρωτικής καταστροφής του, καταθέτοντας ψεύδη εναντίον του στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης της μητέρας της με αυτόν. Έχει ασκήσει εναντίον του ψευδείς αγωγές αποζημίωσης και έχει επιβάλλει σε βάρος του καταχρηστικές κατασχέσεις. Τον εξαπατά με τα χρήματα της διατροφής προκειμένου να πλουτίσει σε βάρος του. Τον εξυβρίζει καθόσον τον έχει αποκαλέσει πρόσωπο με διαταραγμένη προσωπικότητα και χωρίς αντίληψη της πραγματικότητας, ενώ τον εξαπατά».
Η υπερασπιστική γραμμή του εφοπλιστή μέσω της δικηγόρου του Κατερίνας Γιαμπουράνη, έπεισε το Δικαστήριο ότι η Μυρτάλη Νομικού δεν σπουδάζει. Προτιμά, να διάγει πολυτελή βίο με τα χρήματα που ελάμβανε ως διατροφή από τον πατέρα της. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά να αποφασίσει στις 15 Απριλίου 2021, ότι ο Λουκάς Νομικός δεν είναι πλέον αναγκασμένος να πληρώνει διατροφή στην ενήλικη κόρη του.

Δείτε την σχετική απόφαση του δικαστηρίου για τον Λουκά Νομικό

Λουκάς Νομικός: Κέρδισε τη μάχη απέναντι στην κόρη του, που συμμετείχε στο The Voice

Λουκάς Νομικός: Κέρδισε τη μάχη απέναντι στην κόρη του, που συμμετείχε στο The Voice

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα