«Λουκέτο»: Μόλις ανακοινώθηκε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία – Ποιοι συμμετέχουν

by Ioanna Themistocleous
«Λουκέτο»: Μόλις ανακοινώθηκε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία – Ποιοι συμμετέχουν

Δυναμικά απαντούν οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ, στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Φορέας και πραγματοποιούν 24άωρη Πανελλαδική απεργία, την Τετάρτη, 17 Ιουνίου. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων (ΠΟΣΕ) ΕΦΚΑ, με επίσημη ανακοίνωση, δηλώνουν ότι η προτεραιότητά τους είναι η «άμεση, αποτελεσματική και σωστή εξυπηρέτηση του πολίτη.» Όμως, την ίδια στιγμή διαπιστώνουν ότι η «ουσιαστική εξυπηρέτηση του πολίτη δεν μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά χωρίς την ΑΜΕΣΗ πραγματοποίηση εκατοντάδων νέων προσλήψεων στη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση.» Ταυτόχρονα δεν μπορεί να γίνει σωστή και ουσιαστική εξυπηρέτηση του πολίτη «χωρίς σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή και δίκτυα, χωρίς Ενιαίο Κανονισμό Παροχών, χωρίς πλήρη και ολοκληρωμένη ενοποίηση των διαφορετικών πληροφοριακών συστημάτων των πρώην Ταμείων, χωρίς πλήρη και συστηματική εκπαίδευση και κατάλληλα κτίρια με γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφαλείας».

Γι’ αυτό, η ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ απαιτεί:

– Εκατοντάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΑΜΕΣΑ.

– Κάλυψη όλων των θέσεων ευθύνης μέσω κρίσεων με πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατία και χωρίς την απαράδεκτη συμμετοχή -μονάχα για τον ΕΦΚΑ- ιδιωτών «golden boys».

– Διαχείριση και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ από τον ίδιο τον φορέα με πλήρη διαφάνεια και συμμετοχή ασφαλισμένων- συνταξιούχων και εργαζομένων και όχι από μια Ανώνυμη Εταιρία.

– Διασφάλιση των πόρων του συστήματος της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, με την αποτελεσματική ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές των υπηρεσιών ελέγχου του ΕΦΚΑ για την αποτελεσματική καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και εισφοροκλοπής.

– Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών στους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, σημαντική αύξηση του αφορολόγητου, λήψη ουσιαστικών μέτρων από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας στους βασικούς τομείς της καθημερινής μας επιβίωσης.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ δηλώνουν ότι δεν είναι αναλώσιμοι και απαιτούν από την πολιτική ηγεσία και τη Διοίκηση του Φορέα να λάβει «όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της σωματικής μας ακεραιότητας, της ζωής και της επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας».

Η υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων κρίνεται ως «αναγκαία για την ουσιαστική βελτίωση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ προς τους πολίτες και για τη διασφάλιση της βιώσιμης λειτουργίας της ίδιας της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.»

Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ, δηλώνουν ότι βαδίζουν «σε κοινούς δρόμους αγώνων με τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις μισθωτών, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και με τις επαγγελματικές ενώσεις και συλλόγους ασφαλισμένων και συνταξιούχων, υποστηρίζοντας τα δίκαια και διαχρονικά τους αιτήματα, για ουσιαστικές αυξήσεις συντάξεων και παροχών».

Προτεινόμενα