“Λουκέτο”για τη διάσημη αλυσίδα: Τέλος τα Media Markt μετά από 18 χρόνια στην Ελλάδα, «σεισμός» στην αγορά

by Newsroom i-diakopes.gr
“Λουκέτο”για τη διάσημη αλυσίδα: Τέλος τα Media Markt μετά από 18 χρόνια στην Ελλάδα, «σεισμός» στην αγορά

MediaMarkt: Ξεκινάει η ενοποίηση με την Public

Η αρχή του τέλους έγινε πριν από ένα μήνα όταν Public και MediaMarkt ανακοίνωσαν την ενοποίηση τους στη κατηγορία μικρών και μεγάλων οικιακών συσκευών. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από μια ενιαία ομάδα εξυπηρέτησης. Επίσης τα καταστήματα της MediaMarkt στην Ελλάδα θα αναβαθμιστούν σε Public-ΜediaMarkt.

Προχωρά η ενοποίηση της MediaMarkt με την Public, τίτλοι τέλους για την παρουσία της MediaMarkt στην ελληνική αγορά.

Έτσι η γερμανική φίρμα θα σβήσει σταδιακά, σηματοδοτώντας την αποχώρηση της από την χώρα μας.

“Λουκέτο”για τη διάσημη αλυσίδα: Τέλος τα Media Markt μετά από 18 χρόνια στην Ελλάδα, «σεισμός» στην αγορά

Πως θα γίνει η ενοποίηση της MediaMarkt με Public

Σύμφωνα με το businessdaily.gr «το 2023 αναμένεται ακόμα καλύτερο για την Public, καθώς τα μεγέθη της εμφανίζονται ενισχυμένα κατά 30% έναντι της περασμένης χρονιάς, με τα στελέχη της εταιρείας να εκφράζουν την αισιοδοξία πως η χρονιά θα κινηθεί σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, καθώς αναπτύσσεται το brand στις οικιακές συσκευές, γεγονός που πιστοποιεί ότι οι καταναλωτές ανταποκρίνονται θετικά στο όραμά του Public Group για το omniretail.

Η Public θέλει να ενισχύσει την παρουσία της στην κατηγορία των λευκών συσκευών, τρέχοντας την ενοποίηση των δυο brand στο πλαίσιο του μετασχηματισμού του ομίλου. Αποδίδει καρπούς η νέα στρατηγική με άνοδο 30% των μεγεθών φέτος.

Το Public Group, είχε προαναγγείλει ότι θα ακολουθήσει μια νέα δυναμική στρατηγική, επενδύοντας 100 εκατ. ευρώ σε νέας γενιάς καταστήματα, διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας και προσθήκη σύγχρονων υπηρεσιών, με τον όμιλο να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο digital κομμάτι, πραγματοποιώντας και νέες συνεργασίες όπως με την BookVoice που παράγει audiobooks.

Πρόσφατα, ο όμιλος προχώρησε σε επένδυση 1 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των δυο καταστημάτων σε Λεωφόρου Συγγρού και στο Μαρούσι σε «Νέας Γενιάς» καταστήματα που περιλαμβάνει μια πρόταση με μεγάλη γκάμα από μεγάλες και μικρές οικιακές συσκευές, αλλά και είδη τεχνολογίας και ψυχαγωγίας.

Τα 13 καταστήματα MediaMarkt αναμένεται να παίξουν τον δικό τους ρόλο, καθώς 10 εξ αυτών θα αποτελέσουν και μέρος του σχεδιασμού ανάπτυξης των logistics hub της Public, που θα βελτιώσει περαιτέρω τους χρόνους παράδοσης, επιτρέποντας στην εταιρεία την ανάπτυξη της υπηρεσίας Next Day Delivery, ενώ η εταιρεία έχει επενδύσει επίσης σε μεγάλες εγκαταστάσεις αποθηκών eCommerce σε Ελλάδα και Κύπρο (40.000 τ.μ.)».

Προτεινόμενα