Λύκεια: Η επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε άνοιγμα τη Δευτέρα 12/4 – Αναμένονται ανακοινώσεις

Λύκεια: Το απόγευμα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τη Νίκη Κεραμέως

Λύκεια: Το άνοιγμα και των τριών βαθμίδων του Λυκείου φαίνεται πως συμφώνησε η επιτροπή λοιμωξιολόγων σήμερα. Η επιτροπή πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση στην οποία υπήρξε ψηφοφορία για το άνοιγμα των Λυκείων. Λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι, αποφασίστηκε να εισηγηθεί το άνοιγμα των τριών βαθμίδων των Λυκείων από την ερχόμενη Δευτέρα 12/4.

Το απόγευμα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα συμμετάσχει στη συνέντευξη τύπου του Υπουργείου Υγείας. Εκεί θα αναφερθεί στην πρόταση για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στις τάξεις.

Αναλυτικά τι θα γίνει με τα self tests στην περίπτωση που γίνει άνοιγμα των Λυκείων

Από αύριο Πέμπτη οι μαθητές ηλικίας 16 έως 18 ετών θα μπορούν να προμηθευτούν πρώτοι. Όπως και οι εκπαιδευτικοί, τα self tests. Για να μπορέσει ένα παιδί να συμμετάσχει σε διά ζώσης εκπαίδευση θα πρέπει να έχει βεβαίωση ότι έκανε το self test.

Τα self tests θα γίνονυαι μία φορά την εβδομάδα και θα διανέμονται από τα φαρμακεία με το ΑΜΚΑ.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε χθες για το άνοιγμα των σχολείων «τα δημοτικά σχολεία έχουν μείνει ανοιχτά περισσότερο διάστημα. Η διάθεση της κυβέρνησης είναι βεβαίως η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πρωτίστως τα λύκεια». Μάλιστα σχετικά με τα self test ανέφερε «αυτά ήρθαν στη χώρα μας, εκτιμούμε ότι έως αργότερα μεθαύριο θα τα έχουν τα φαρμακεία των αστικών κέντρων και μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα φαρμακεία όλης της χώρας».

Related posts

Συναγερμός στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα

Καίγεται το εμβληματικό κάστρο του Χάρι Πότερ στην Οδησσό – Πέντε νεκpοί

Ανάσταση – Άγιο Φως: Πώς θα έρθει εφέτος στην Ελλάδα λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή