Λύματα Θεσσαλονίκης: Το ιικό φορτίο μειώθηκε κατά 50% την τελευταία εβδομάδα στην πόλη

by i-diakopes.gr

Λύματα Θεσσαλονίκης: Δείτε τι αναφέρει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας

Λύματα Θεσσαλονίκης: Μία σημαντική μείωση στο ιικό φορτίο στα λύματα στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε την τελευταία βδομάδα. Σύμφωνα με τα ευρήματα της επιστημονικής ομάδας του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ, εντοπίστηκαν τα εξής. Από την προηγούμενη εδβομάδα, διαφαίνεται μία τάση σταθεροποίησης στο ιικό φορτίο. Ειδικά τις τρεις τελευταίες μετρήσεις στις 16, 18 και 21 Δεκεμβρίου, η μέση τιμή του ιικού φορτίου είναι 50% μικρότερη σε σχέση με τη μέση τιμή των πρηγούμενων μετρήσεων στις 9, 11 και 14 Δεκεμβρίου.

Όπως ανέφερε ο πρύτανης του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνος της ερευνητικής ομάδας «Οι τελευταίες μετρήσεις είναι αντίστοιχες εκείνων στα μέσα Οκτωβρίου. Η παρατηρούμενη αργή αλλά προοδευτική μείωση των τιμών έκκρισης ιικού φορτίου δείχνει ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Δεν είμαστε ακόμη ασφαλείς. Γιατί εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική διασπορά στην κοινότητα. Ικανή να αντιστρέψει την καθοδική τάση αν τυχόν μέσα στις μέρες των εορτών υπάρξει χαλάρωση. Και εφησυχασμός εκ μέρους των πολιτών».

Λύματα Θεσσαλονίκης: Μειώθηκε κατά 50% το ιικό φορτίο στην πόλη

Ανησυχητικές οι προβλέψεις για εκ νέου αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα στη Θεσσαλονίκη, αν δεν τηρηθούν τα μέτρα για τα Χριστούγεννα

Εάν οι πολίτες εφησυχάσουν, είναι πολύ πιθανό τα κρούσματα να αυξηθούν και πάλι και να δούμε ένα πιθανό τρίτο κύμα. Χθες εντοπίστηκαν 179 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη και η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει ανά πάσα στιγμή.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα