Μακρή για σχολεία: Εξετάζεται η παράταση του σχολικού έτους το καλοκαίρι – Τι θα γίνει με τα σχολεία

Μακρή για σχολεία: Εξετάζεται η παράταση του σχολικού έτους το καλοκαίρι – Τι θα γίνει με τα σχολεία

Μακρή για σχολεία: Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου

Μακρή για σχολεία: Στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 μίλησε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, εξετάζεται η παράταση του σχολικού έτους μέσα στο καλοκαίρι και όχι μέσα στο Πάσχα. Η κυβέρνηση δε γνωρίζει ακόμα πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, καθώς αυτό εξαρτάται από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ωστόσο η ύλη για τις Πανελλαδικές έχει ήδη καλυφθεί με την τηλεκπαίδευση, ενώ η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε «δεν παραγνωρίζουμε ότι η δια ζώσης εκπαίδευση έχει και άλλες αρετές, όπως η επαφή με σχολική κοινότητα».

Σχετικά με την πρόταση της ΟΛΜΕ να πραγματοποιοηθούν προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια. Απάντησε «Συζητείται μόνο η παράταση του έτους και όλα τα άλλα είναι σενάρια».

Τέλος, αναφέρθηκε ότι η βασική προτεραιότητα είναι η Γ’ Λυκείου για να γίνουν κανονικά οι εξετάσεις, ενώ η ύλη έχει μειωθεί σημαντικά.

Μακρή για σχολεία: Εξετάζεται η παράταση του σχολικού έτους το καλοκαίρι – Τι θα γίνει με τα σχολεία

Πέρα από τα λεγόμενα της κα. Μακρή για τη λειτουργία των σχολείων, έρχονται νέα μέτρα για το lockdown στην Αττική

Καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα, πάνε όλο και χειρότερα στην Αττική, εξετάζεται η λήψη νέων μέτρων από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο τραπέζι έχουν πέσει δύο βασικά θέματα.

Το πρώτο θέμα αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα. Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αρθεί η απαγόρευση και να ισχύει ως τις 21:00 όπως και τις καθημερινές. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που προτείνουν ολική απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα πέραν φαρμακείου και σούπερ μάρκετ.

Το δεύτερο θέμα αφορά στον κωδικό μετακίνησης 6. Καθώς έχει παρατηρηθεί κατάχρηση, εξετάζεται να απαγορευτεί η μετακίνηση από δήμο σε δήμο. Αυτό θα σημαίνει ότι οι πολίτες θα μπορούν να αθλούνται μόνο με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο.

Προτεινόμενα